torsdag 21 juli 2011

En blomma och en låtsasfru

Vi hyr film ibland och då brukar vi oftast hyra tre filmer, som man har hemma en vecka. Ibland har jag tur att välja en film som är bra och ibland har man oturen att välja en som inte är bra. Jag brukar välja film efter det jag har läst på baksidan av fodralet. En film som faktiskt var bra var "En blomma i Afrikas öken" .  Filmen handlar om Waris, som levde som nomad i Somalia.  Som 3-åring blev Waris könsstympad utan någon bedövning.  Som 13-åring flyr Waris för sitt liv från ett arrangerat äktenskap med en gammal man. Ensam tar hon sig till London. Hon får ett jobb som städare på en hamburgerrestaurang. Där blir Waris upptäckt av en känd fotograf. Waris slår igenom som modell. 
Det är en stark film, som verkligen berör. Jag kan rekommendera den varmt!
En annan film som inte var lika bra var Just go with  it. Jag valde filmen just för att Jennifer Aniston spelade en av huvudrollerna. Jag gillar henne som skådespelerska, men den här filmen kändes bara för mycket. Jag trodde ju att det skulle vara en feelgood-film, men det var den inte. Den var töntig, förutsägbar och bara löjlig. Filmen kändes liksom bara "för mycket"!Har du sett någon av dessa filmer? Vad tyckte du?

14 kommentarer:

 1. den boken har jag läst otroligt bra och gripande,det är så sjukt att det fortfarande får fortsätta det här med kvinnlig omskärelse,den filmen måste jag se,kramen

  SvaraRadera
 2. har inte sett någon av filmerna :( Är dålig på se film tyvärr.. Men lite trist och se film själv :/

  Ja du borde absolut läsa boken :)

  SvaraRadera
 3. Åh jag har läst den boken "En blomma i afrikas öken" Har för mig den var bra? Visste inte att den fanns som film...Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Sv: Taaack :)
  allt bra med dig?

  SvaraRadera
 5. Svar: Skall fota, men vet inte om jag orkar just nu ..
  Kom precis hem.

  SvaraRadera
 6. Själv har jag inte läst "En blomma i Afrikas öken". Nu vet jag inte om jag kan göra det, när jag redan har sett filmen.

  SvaraRadera
 7. Sv: :) Jaa jag e tacksam att mina föräldrar har sådant fint badrum ^^ Jag har sett Just go with it och jag tyckte den va bra men väldigt lätt att gissa sig till slutet :( Tycker det e lite trist.

  SvaraRadera
 8. Själv visste jag inte att filmen fanns som bok först. Jag har alltså inte läst den. Undra om det är försent nu, när man redan har sett filmen.

  SvaraRadera
 9. Jo det är alltid kul med bilder som minnen :)

  Hoppas du har haft en fin kväll! :)

  SvaraRadera
 10. Låter som att du har en bra plan :)

  Åh, finns en blomma i afrikas öken som film? Älskar boken.

  Just go with håller jag med om var supertöntig. Men det fanns EN scen som var galet rolig, det var den då de alla satt på middagen på Hawaii och han Dolph ska berätta hur han ocj Jennifer Aniston träffades! Skrattade så jag nästan kissade på mig.

  SvaraRadera
 11. Tack för filmtipsen. En blomma i Afrikas öken läste jag för många många år sedan och minns den än idag. Hade inte en aning om att den blivit film.

  SvaraRadera
 12. Jag har inte sett någon av filmerna, men jag har läst boken "En blomma i Afrikas öken", den var bra. :)

  SvaraRadera
 13. just go with it tyckte ja va rolig ja ^^

  SvaraRadera