torsdag 4 augusti 2011

Jag och hunden på semester

Jag och Yambo har varit iväg på en minisemester. Det kändes lite ovanligt att bara åka iväg, han och jag, men min man har jobbat. Tidigt i tisdags satte vi oss i bilen och körde iväg. Vi skulle hälsa på Pia och Martina som bor utanför Norrköping. Resan både dit och hem gick jättebra! Vi tog en rastpaus vid Vättern på både dit- och hemresan. Det är roligt att köra längs med Vättern, men det är ingen rolig väg mellan Borås och Jönköping. Angående restiden kan man inte lita på restiden som anges på Eniros hemsida om man begär en vägbeskrivning. Lägg till minst en halvtimme! 


Yambo har fått umgått smed Pias hund Hamlet som är en golden retriever. De umgicks jättefint ihop, men tyvärr lekte de inte på samma sätt. Yambo fick aldrig någon ny kompis att springa efter, men de trivdes ändå väldigt fint i varandras sällskap. Yambo har blivit riktigt bortskämd dessa dagar med både ben och massa hundgodis. Det har jag också blivit, bortskämd alltså. Jag har fått slå mig ner vid dukat bord och jag har fått äta jättegod mat.

Igår tog vi oss en tripp till Söderköping, där Madickenfilmerna spelades in. En sådan mysig stad!! Vi gick längs med kanalen och vi slog oss ner vid ett bord hos Göta Källare. Där fick vi ett perfekt bord, där vi även kunde ha med våra hundar. Det blev en perfekt plats för Yambo. Han kunde ligga som ett lejon och spana på alla som gick förbi.

Som sagt vi har haft mysiga dagar med sol, avkoppling och en massa hundbus. Nu blir det istället avkoppling hemma de semesterdagar jag har kvar innan det är dags att börja jobba igen.

32 kommentarer:

 1. Söderköping är en fin liten stad vi var där för en månad sen och åt på deras goda glassställe....
  kram kram Åsa

  SvaraRadera
 2. vad trevligt ni verkar haft! :D

  SvaraRadera
 3. Åh jag vill verkligen också till Söderköping, min farfar tillbringade en del tid där när han var liten :)

  SvaraRadera
 4. Kul med en liten mini semester :) riktigt fina bilder! Maten ser väldigt god ut :)

  SvaraRadera
 5. Vilken fin bild på dig och vilka härliga bilder i övrigt också!
  När du skrev Madicken så påminde det mig om en konstig sak som hände härom dagen.
  Vi åkte förbi en prickig häst och då sade jag...så som jag tror de flesta vuxna skulle säga till barnen i bilen
  "-Titta! Där står Lilla gubben!"
  Det konstiga var att barnen i bilen visste inte vem Lilla gubben var!
  Sorgligt! Lova att lära dina elever vem Lilla gubben är :-)
  Ps. Tack för din komplimang som du skrev i min blog om min man! Jag visade honom kommentaren och han blev stolt som en tupp :-) ...och jag med!

  SvaraRadera
 6. Vad roligt med en minisemester - synd bara att din man inte kunde haka på!

  Sv: Ja, det är alltid uppskattat med ett dopp i vattnet dessa varma dagar! Även för husse! :)

  SvaraRadera
 7. Tack för besöket! Vi saknar er redan! Kram kram från Pia och Hamlet till er!

  SvaraRadera
 8. Ja Söderköping är en mysig liten stad, vi brukar nästan alltid stanna till där när vi åker till Öland.

  SvaraRadera
 9. Åh har du varit i den fina staden Söderköping?
  Var du in till Norrköping med? :)

  SvaraRadera
 10. Det var kärlek mellan de tu, äkta kärlek! :)

  SvaraRadera
 11. Det är mysigt med minisemester och vilka fantastiska bilder från er tur :')

  SvaraRadera
 12. ja visst e han söt lilla tore, men gud va söta dina små älsklingar var då ':)

  SvaraRadera
 13. Ja, jag trodde Thailand var hypat innan vi åkte dit. Tänkte att inget kan väl vara SÅ bra. Och visst, rätt många ställen vi besökte var överreklamerade men när man väl hittar rätt då finns det inget annat än paradis som kan beskriva det :-) Åk, det är värt varenda krona!

  SvaraRadera
 14. Härliga bilder, Söderköping är så himla fin och jag antar att du besökte "Smultronstället"? :-)

  Vätternvägen är underbar, gillar sträckan Jönköping-Gränna, så vackert!

  Nu tänkte jag dra igång min blogg ordentligt igen efter sommarens slöande, tävlingar, inredning, LCHF (för de som är intresserade av sånt) och en massa foton och knasigheter förstås, vi ses!

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 15. Ja, nu är semestern snart slut, så då kommer det blir mindre slarv :)

  SvaraRadera
 16. Ja, Söderköping är en fin stad, en riktig sommarstad! Nä, vi åkte aldrig in i Norrköping.

  SvaraRadera
 17. Vi hade tänkt köpa glass på "Smultronstället", men det var sådan lång kö där så vi köpte glass på ett annat ställe. Vätternvägen är verkligen fin! Det är sällan jag tycker att vägar är vackra, men Vätternvägen är ett undantag.

  SvaraRadera
 18. Vilka härliga bilder det talar verkligen om att ni hade det skönt på resan :-)

  SvaraRadera
 19. [...] minsisemestern tränade jag ingenting. Då blev det bara hundpromenader, men det är inte så illa det heller. [...]

  SvaraRadera
 20. Smultronstället är en Camillafavorit... det är nog det enda jag sett av Söderköping, men ett par år i rad. Visste inte att Madicken spelades in i Söderköping.

  SvaraRadera
 21. Jo då, Madickenfilmerna filmades där. Mysigt! Vi hann inte med Norrköpingcity denna gång Karin, men det får vi ta nästa. Inte så mycket att se ändå (säger jag som bor där och vet). :) Kram

  SvaraRadera
 22. Att vi inte åkte till Norrköping gör mig inte så mycket. Där har jag ju redan varit. Dessutom kan jag ju faktiskt shoppa hemma istället i Göteborg.

  SvaraRadera
 23. Det är inte dumt att åka iväg själv om det inte är för lång tid. Det verkar som om det var en lyckad tripp :) Det är otroligt vackert utmed Vättern! :P

  SvaraRadera
 24. Visst är det fint längs med Vättern! :D

  SvaraRadera
 25. Söderköping är en jättemysig stad. Deras berömda glasställe testade jag aldrig, då det var jättelång kö dit. Men glass blev det iallafall!

  SvaraRadera