lördag 2 februari 2013

Les Miserables


I kväll har vi varit på bio. Vi såg Les Miserables. Det var en vacker och välgjord film, men de sjöng ju hela tiden. Att filmen skulle innehålla mycket musik, hade man ju kunnat ana, men att varje replik (åtminstone till 99,9 %) skulle sjungas hade jag inte kunnat föreställa mig. Det tyckte jag var det jobbigaste med filmen. Efter kanske en halvtimme in i filmen, hade man vant sig vid det. Jag har sett båda filmerna Mamma Mia och Moulin Rouge tidigare på bio, men där blandades musiken med talrepliker. Enklare, tycker jag. Annars gillade jag själva handlingen i Les Miserables och visst var musiken vacker. Särskilt gillade jag Do you hear the people sing?

17 kommentarer:

 1. Ok...för få mord...jag hoppar den filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också deckare, men det är roligt att se andra typer av filmer också.

   Radera
 2. Yeah =)
  vill med se den, musiken verkar så fin och välgjord.

  Nej mina favvos gick inte vidare, men det gör dem typ aldrig.
  Varje vecka kommer svenskarna ha röstat "fel" ;P
  Men det är det som är tjusningen med Mellon.

  SvaraRadera
 3. Tycker nog jag skulle tycka det blev för jobbigt med bara sång i filmen!
  Skönt att du är nöjd ändå!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. oj hade ingen aning om att de bara sjöng i filmen, gillar inte riktig det =/ men jag får väl ge den en chans iallafall :)

  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade heller inte att de sjöng hela tiden i filmen, men man vande sig efter ett tag.

   Radera
 5. Jag har sett Les Miserables förut både som film och som musikal (alltså "live") och jag älskar verkligen storyn! Så jag vill jättegärna se den nya filmen!

  Jag brukar inte störa mig så mycket att dom sjunger alla repliker, man vänjer ju sig efter ett tag.

  SvaraRadera
 6. Och det som är det fina i kråksången är att det är nyttigt oxå. :P

  Därför som alla kritiker gillar den filmen då då. Desto "svårare" filmer desto bättre enligt dem. Jag är precis tvärsom och väntar på Fast and the furious 6 istället. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig där. Filmer som har fått toppbetyg av filmkritiker, har jag inte tyckt om. Jag gillar de filmer som har fått bottenbetyg av filmkritikerna. "Les Mirables" hade annars en bra handling. Men att de sjöng hela tiden, var ju tradigt.

   Radera
 7. Förstår er! Jag grät nästan hela tiden, förutom i början! Filmen väcker så otroligt många känslor! :')

  SvaraRadera
 8. Ja visst va den söt. i brist på egna bilder får man ibland Googla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du googlar efter bilder, som du vill publicera på din blogg, så är det inte säkert att upphovsmannen blir så glad. Tänk på upphovsrätten!

   Radera
 9. SV: Ja det är gott med semlor! Åh, den filmen vill jag se.
  Kram

  SvaraRadera