måndag 3 juni 2013

Nödvändig, men trist arbetsuppgift

Tänk vad det kan ändra sig. En av anledningarna till varför jag ville bli lärare, när jag var liten, var rättningen. Jag trodde det var idylliskt att rätta. Idag tycker jag inte alls att rättningen känns särskilt rolig. Kanske är det därför ofta rättningshögen blir ganska hög. Dock anser jag att rättningen är ganska viktig. Förutom i undervisningsalarna, sker bedömningen under rättningen. Man hinner även se ifall eleven har förstått eller inte. Men det är synd att säga att rättningen är en rolig arbetsuppgift, dock är det ett nödvändigt ont.

7 kommentarer:

 1. Jag tyckte aldrig att det var kul att få mina prov och läxor rättade! :P

  SvaraRadera
 2. Ja, man ändrar sig nog när det gäller en hel del! Jag gillar inte heller att rätta, även om det är helt andra saker jag rättar (högskoletentor...). Ännu mindre gillade jag nog att göra såna där matteuppgifter när jag var liten... usch jag avskydde att räkna ;)

  SvaraRadera
 3. Minns att jag tyckte det såg så roligt ut när fröken rättade =) Idag kanske jag inser att det inte är så jätteskoj alla gånger.
  Kram och ha en toppen dag

  SvaraRadera
 4. Jag kan förstå att det kanske inte är den roligaste arbetsuppgiften, men nog så viktig.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Försåt att rättningen inte alltid är nån höjdare. När jag vickade i en 3:a fick jag sitta 2 timmar efter lektionen å bara rätta..

  SvaraRadera