lördag 28 juli 2012

Anna och Mats


Jag läste Helena Von Zweigbergks tidigare bok, som heter Ur Vulkanens Mun, vilken jag älskade! Jag var självklart tvungen att läsa den fristående fortsättningen som heter Anna och Mats bor inte här längre. Boken handlar om Anna och Mats som ska starta egna liv efter 15 år tillsammans. Deras barn ska bo varannan vecka hos mamma och varannan vecka hos pappa. Mats träffar en 18 år yngre kvinna, som han också gör gravid. Mats vet inte riktigt vad han vill. Efter 6 månader är det definitivt, Anna och Mats är skilda. Författaren är otroligt skicklig på att förmedla känslor och får karaktärerna levande på något vis.

Om jag ska vara ärlig, så tyckte jag nog bättre om Ur Vulkanens mun, även om jag gillade denna också. Jag tror man uppskattar uppföljaren mer om man själv har genomgått en skilsmässa. Boken var lättläst och jag gillade den. Att släppa boken ur händerna nu, känns lite tragiskt faktiskt. Man kan nästan efterlikna det med att göra slut på en gammal vänskap.  Läs mer om boken.

8 kommentarer:

 1. ja men de va lite kul, hade varit roligare om jag vunnit :)

  SvaraRadera
 2. Ja och du ska se dom som jag har skickat efter med söta dödskallar på! :P Oj jag läser ganska så många: Body, Fitness Magazine, ToppHälsa, Hälsa & Fitness, Wellness och Fighter... Tror det var alla... :D

  Och här så läses det om vampyrer och grejer... lever i en helt annan värld jag... ;)

  SvaraRadera
 3. Tycker skilsmässor är så tragiska.. :(

  SvaraRadera
 4. kul att du är med i veckans blogg, lycka till :)

  SvaraRadera
 5. Vilken fin blogg du har. Ha en mysig helg!

  SvaraRadera
 6. Det viktigaste är inte att vinna! :lol:

  SvaraRadera
 7. ToppHälsa läser jag också ibland. Det är en trevlig tidning! Än har jag inte börjat läsa Hemmets Journal eller Året Runt.

  SvaraRadera
 8. Nä, skilsmässor är inte kul, men ibland kan det vara det enda rätta.

  SvaraRadera