tisdag 22 januari 2013

Strong enough


Igår tränade jag bodypump. Omväxlande att köra gruppträning för en gångs skull. Det var första gången på väldigt länge, som jag körde just detta. Minns faktiskt inte riktigt, när jag tränade bodypump senast. Man använder ju skivstång under nästan hela passet. Här väger bara själva skivstången 7 kg. När jag skulle lägga på vikt, kollade jag på hur mycket instruktören hade. Inte kunde jag ha mer än henne, tänkte jag. Jag försökte också komma ihåg hur mycket vikt jag hade senast. I efterhand kan jag säga att jag minsann har blivit starkare, både i armar och ben. Även i bröst var jag stark idag. Nästa gång måste jag ta på mer vikt. Jag hoppas att det inte bara var idag jag kände mig stark. 

Eller är det så att det är helt värdelöst att träna bodypump i jämförelse med träningen på gymmet? Är det kanske så att styrketräningen på gymmet ger mig så mycket mer?

20 kommentarer:

 1. Duktigt av dig:) Klart du kan ha blivit starkare:)

  SvaraRadera
 2. Heja dig!! Säkert är det så att varierad träning är roligast i alla fall:) Jag har testat bodypump för några år sedan och det var kul! Fick lite inspiration till träning nu, tack:)

  SvaraRadera
 3. Ja... inte vet jag? Fast jag tycker att BodyPump är ganska kul! Har tänkt på det mer som "uthållighetsstyrka" än styrka, men hur mycket effekt det har vet jag ju inte... Nu blir det hur som helst mest hemmaträning för vår del! Andra passet idag på vårt 90-dagarsschema :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att träna i grupp är inspirerande, särskilt om det är bra musik till. Heja dig som klarar att träna hemma!

   Radera
 4. klart du har blivit starkare.Det blir ju liksom den effekten av träning...

  SvaraRadera
 5. Fyller du i juni eller varaför heter bloggen så ? JAG fyller i juni !=)

  mmm så gott det va älskar ju matteus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag fyller i juni. Hade jag skapat bloggen idag, hade jag försökt att komma på ett annat namn.

   Radera
 6. Vad duktig du är Karin! Kram

  SvaraRadera
 7. Vad duktig du är med träningen! Vad har du för mål? Själv är jag mest ute efter att vara hälsosam, alltså att träna några gånger i veckan och inte äta för mycket onödigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Mitt mål med träningen är främst att gå ner i vikt. Men jag vill även bli starkare och få bättre kondition.

   Radera
 8. Härligt hur som helst, bodypump gillar jag!

  SvaraRadera
 9. Det finns ju många teorier om det där med Body Pump och om det är bra för en. Jag blev avrådd att skippa det när jag började träna med min PT. Anledningen var att jag ville gå ner i vikt, då behöver man bygga muskler, vilket man gör bättre i gymmet än på ett pump pass. Men samtidigt jobbar man ju bra med mjölksyran i musklerna på ett sånt pass, vilket inte är fel. Hade jag haft plats i mitt schema hade jag iallafall kört det en gång i veckan. Inte minst för att det är så himla roligt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är bodypump och gym en bra kombination?!

   Radera
 10. Kul med bodypump, det ska jag köra i dag :-)
  Mitt mål är att variera träningen så mycket som möjligt, men på sista tiden har jag bara gymmat. Fördelen med gym är att det funkar när jag kan, inga tider att passa när passen är.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 11. Längesedan jag körde bodypump, det är skoj ibland tycker jag!

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Vet ju att du och jag bor i samma kommun (tant Marit sa det nångång)
  Går du på gym i S eller L?
  Hoppas du förstår förkortningarna.

  Ha de gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hittade till min blogg och att du också känner till Tant Marit!!!!
   Jag tränar på gym i L och jag stormtrivs!

   Radera