onsdag 31 juli 2013

Jag + nycklar = osant!


Paraplyer, plånböcker, mobiltelefoner, nycklar... Bara några saker som man ofta vill ha med sig, men som man kanske inte alltid hittar, när de behövs. Oftast finns saken där. Någonstans. Man letar efter paraplyet, men man hittar pennan. Man letar efter hundralappen, men hittar armbandsklockan. Man hittar något annat istället för det man letar efter. Jag brukar leta efter mina nycklar, men brukar oftast inte hitta dom. Snart får jag börja använda dom runt halsen. Det är kusligt att inte hitta viktiga saker. 

I förra veckan letade jag efter min bilnyckel. Jag hittade den inte. Jag slutade leta, för jag tänkte att den säkert dyker upp. Det har den inte. Idag åkte jag iväg till ICA. På vägen dit, körde jag förbi polisstationen. Utan några helst förhoppningar stannade jag till där. Om jag inte kollade där idag, så hade jag inte kunnat göra det på ett tag, med tanke på arbetstiderna. På en ställning hängde ganska många nycklar. "Inte en chans att min finns där", tänkte jag. Men så såg jag en som liknade min bilnyckel. Nyckelringen var likadan. På lappen runt nyckeln stod det var den var upphittad. Platsen kunde stämma. Jag tog med mig nyckeln. Tryckte på knappen och bilen låstes upp. Vilken lyckokänsla! Tack för alla ärliga människor! 

15 kommentarer:

 1. Fantastiskt att det fortfarande finns ärliga människor där ute! :-)

  SvaraRadera
 2. coolt att den var där! :)
  verkligen.
  en sån där typisk känsla att du bara tog dig till polisstationen :)

  SvaraRadera
 3. Hurra för ärliga människor och va skönt att nyckeln kom till rätta :)

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att du hittade den sen! Jag brukar aldrig ha turen att jag får tillbaka det jag tappat bort..

  Sv: Tack! Jag håller med :)

  SvaraRadera
 5. FANTASTISKT!

  Jag hittar ALDRIG mina saker. Nycklarna är värst, men konstigt nog förlorar jag PLÅNBOKEN titt som tätt också!?

  SvaraRadera
 6. Åh, vad glad man blir när man hittar borttappade saker! Bra att nyckeln kom till dig igen:)

  SvaraRadera
 7. Vilket flyt!! Tur du kollade=))
  Hamnfest är allt ganska mysigt.. tur med vädret hade dom (vi) oxå!!

  SvaraRadera
 8. Svar: Den var rolig faktiskt, gillar skådespelarna. Finns på www.dreamfilm.se och det är gratis att se.

  SvaraRadera
 9. Kikar in och önskar dig en bra dag :)

  SvaraRadera
 10. Svar: Så lite så! Finns även www.swefilmer.com också, funkar på samma sätt.
  Finns serier och filmer, både svenska och utländska, gratis!

  Tack! Har fått en beställning av Jimmys kollega på två st! Samt från Jimmys kusin som vill ha minst två =)

  SvaraRadera