torsdag 29 augusti 2013

5:2Idag har jag köpt 5:2 Kokboken. Den rymmer recept på måltider  med 100, 200 eller 300 kalorier. Många av er har säkert hört talats av 5:2-dieten. Den innebär att man äter normalt 5 dagar och att man fastar (eller minimerar kaloriintaget kraftigt) 2 dagar. Jag har inga planer på att följa dieten, men jag ville ha måltidsförslag under dagar jag behöver hålla igen lite grand. Sedan tycker jag att det är bra när det står hur många kalorier som måltider innehåller. 

Att fasta två dagar, tror jag skulle vara svårt. Jag blir lätt grinig och irriterad om jag går hungrig för länge. På jobbet äter jag tillsammans med mina elever och det ser konstigt ut om jag hoppar över lunchen. Att fasta lördag och söndag känns ju inte heller så roligt. Då brukar jag oftast träna som mest. Fasta och träning känns inte som en bra kombination. 

Jag kan gärna testa dessa recept, men jag kommer inte att följa dieten, utan gör en egen variant. 

Har någon av er testat 5:2-dieten?

28 kommentarer:

 1. Nääää, jag har inte testat och kommer inte göra heller - av precis samma anledning som du! Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Ja det ska bli intressant och se om jag får mig ett nytt tankesätt. Kanske ett och ett annat aha-moment. :)


  Tror inte ett dugg på alla dessa dieter som kommer. Ät sunt och rör på dig. Kalorier in och kalorier ut är vad som gäller. Underskott om du ska gå ner. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så många dieter som har dykt upp genom åren! Nyttig mat och träning är det enda som funkar.

   Radera
 3. Om man tränar måste man se till att äta ordentligt. Då tror jag på att äta nyttigare och det kroppen vill ha istället för att äta dumheter. Kroppen måste ju ha bränsle för att kunna jobba. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart behöver kroppen bränsle!!! Hur ska man orka genomföra någonting alls om man knappt får i sig något?

   Radera
 4. Nope inte testat o kommer inte att göra det heller eftersom jag inte heller fixar att fasta, måste ha rejält med mat varje dag. Men många tycker den är superbra så det kan vara värt att testa recepten. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa recepten kan man ju göra utan att följa dieten.

   Radera
 5. Ja, jag håller på och idag är det en 500-kaloridag. För att hålla min vikt ska jag bara äta 1800 kcal vilket är svårt att hålla om man vill äta gott på helgen. Då känns den här dieten som en bra balanserare. Tyvärr räcker det inte att träna för mig längre..kroppen funkar inte som förr ;) Dock borde ingen under 25 testa dieten, att lära sig att ignorera sin hunger 2 dgr och ändå klara av att äta vanligt 5 dgr kräver en eftertanke och självdistans som en yngre person kanske inte har tillräckligt av. .

  SvaraRadera
 6. sv: Lycka till! & glöm inte att du måste anmäla dig på båda bloggarna för att din anmälan ska gälla! Kram

  SvaraRadera
 7. Nu har vi "VECKANS BLOGG" på bloggen :) Var väldigt gärna med, riktigt enkla regler :*
  http://kajsaochtuvas.blogg.se/2013/august/veckans-blogg.html#comment

  SvaraRadera
 8. Jag skulle aldrig i livet testa en sån diet. Jag blir så sjukt grinig när jag inte äter. Stackars min omgivning i så fall säger jag bara! Förresten skulle jag inte klara mitt jobb... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag också blir grinig, så avstår jag också. Men det är ändå kul att få matförslag!

   Radera
 9. Lycka till! Jag tror på att hitta sin egen variant :) Kram!

  SvaraRadera
 10. Hej hopp, jag kör bara sunt bond förnuft dieter:) Allt gott, vi hörs..

  SvaraRadera
 11. Den där dieten ser man lite här och var nu, men jag skulle inte kunna vara utan mat i 2 hela dagar

  ja visst var jackan fin =D

  SvaraRadera
 12. Inga dieter, äter det jag känner för, tränar och mår bra!

  mvh
  Patrik

  SvaraRadera
 13. De dagar då jag fastar och äter med eleverna brukar jag bara äta sallad. Det fungerar och ger inte så stort kaloriintag. Jag äter ändå tre måltider under mina fastedagar så det fungerar.

  SvaraRadera
 14. tror att mamma hade köpt den med :D

  SvaraRadera
 15. Vad tycker du om mitt kollage från gina Tricot, snyggt va? Fin blogg! :* Kram
  http://ssannassuomela.blogg.se/2013/august/gina-tricot.html#comment

  SvaraRadera
 16. Nä, hatar att gå hungrig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma sak här! Jag kan inte tänka klart om jag är hungrig.

   Radera
 17. Jag har inte testat dieten och kommer inte att göra det heller. Men jag önskar att jag kunde. Tyvärr mår jag så dåligt när jag har lågt blodsocker att jag skulle bli galen under fastedagarna. Jag skulle ha sån ångest och vara riktigt ilsken så den dieten funkar helt enkelt inte för mig. Lite tråkigt. Men jag skulle ju kunna göra som du och titta efter recept och äta kalorisnålt när det passar. Det är ju aldrig fel. När man är i balans funkar det ju jättebra. Bra idé!

  SvaraRadera
 18. Jag skulle kunna tänka mig att köpa kokboken av samma anledning som du, men jag vill helst ställa om hela min livsstil än att gå på en diet en period. Motion och förändra matvanor tror jag på, känns sunt och vettigt :) Nu har jag inte druckit cola på 3 veckor, är jättestolt haha. Och håller med ovanstående; jag hatar att vara hungrig, äter gärna lite nötter eller avokado till mellanmål :) Det går ju inte precis ;P Sedan vet jag inte riktigt om jag tycker att kalorier känns rätt att räkna. Vissa saker som har mycket kalorier är ju ganska nyttiga, och vissa mindre, och det är ju inte kolhydrater som räknas, det gör jag hellre. för det är det jag känner att jag behöver sluta med. Eller dra ner på. Man kan ju ta alkohol som ett exempel; ren sprit har jättemycket kalorier men 0 kolhydrater. Och öl som har massa kolhydrater har mindre kalorier... Så jaa, jag vet inte, tkr det är en hel vetenskap det där, men det är roligt och spännande :)

  SvaraRadera