söndag 3 augusti 2014

Helgens mat


Fredagskvällen

Att äta god mat under helgen, hör ju till. På fredagskvällen åt vi lammracks, som mannen grillade. Det var något vi aldrig hade ätit tidigare och det var heller inte sista gången.

Lördagskvällen

På lördagskvällen åt vi också någonting nytt. Jo, grillad kyckling har vi visst ätit, men detta var beercan-chicken. Precis som det låter, är det kyckling som grillas på en ölburk med öl kvar. En sådan saftig och god kyckling hade jag aldrig tidigare ätit. Perfekt kryddad var den också. 

Söndag eftermiddag

Och idag, söndag, blev vi bjudna på smörgåsstårta hemma hos min mamma. Hon fyller år i morgon och det var därför hon bjöd oss på det. 

Det som var godast av dessa tre rätter, var absolut lammracksen! 

11 kommentarer:

  1. Mumms sååå gottit & vackert!

    SvaraRadera
  2. Mums vilken mathelg...
    grillade lammracks är helt jäkla suveränt. Vi kör dom alltid i ugnen först - på typ 100 grader - och ger grillytan precis mot slutet. Då vet man att dom inte blir övergrillade.
    Sån där kyckling har vi tänkt testa.. men det har inte blivit av än...

    SvaraRadera
  3. Lammracks är en favorit! Det gör vi lite då och då, funkar också fint att göra i ugnen, med termometer så att de inte blir för tillagade.

    SvaraRadera
  4. smörgåstårta är så himla gott!

    SvaraRadera
  5. Ja tackar :) nu e semestern över

    SvaraRadera
  6. Har aldrig provat "ölkyckling". Ska nog prova. Nu blev jag nyfiken.
    /P

    SvaraRadera
  7. Det där ser ju alldeles för gott ut!

    SvaraRadera