På fredag är det min tur att hålla i symötet. Jag börjar redan nu fundera på vad jag ska bjuda på. Det står alldeles still i huvudet. Jag tar gärna emot tips av er. Om du har något favoritrecept, så tar jag gärna emot det! Det går bra att ge mig receptet som kommentar, som inlägg i sin egen blogg eller som länk till en matsajt i en kommentar. Hoppas du kan hjälpa mig! Jag vill helst undvika detta:
Minns ni denna låt från 1987? Jag gillar den än!
Kycklingpaj
SvaraRaderaReceptet är gjort för 6-7 portionspajer, men jag brukar göra en stor pajform istället.
Pajskal:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kallt vatten
Stuvning:
1 stor gul lök
150 g färska champinjoner (går att utesluta)
1 dl sherry eller olivolja
2 dl lättfraiche
2 msk tomatpuré
2 tsk ljus fransk senap
1/2 tsk italiensk örtkrydda eller salladskrydda
2 krm sambal oelek
2 tsk salt
Fyllning:
1 grillad kyckling eller 2 pkt fryst salladskyckling
2 röda paprikor
1 purjolök
Pajskal: Hacka snabbt ihop ingr. Svep degen i plast och låt vila svalt i 30 min. eller från dag till annan. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten väl och grädda ca 15 min. i 225 grader. Ta ev. ut och tryck till bottnen en gång under gräddningen om den vill blåsa upp sig. Ta ut, låt svalna och förvara torrt.
Stuvning: Skala och hacka löken, dela champinjonerna. Koka löken ca 4-5 min i sherryn/oljan. Blanda sen ner svampen och koka några min till. Dra av pannan från värmen och tillsätt lättfraichen, tomatpurén, senap, sambal, salt och den ital.kryddan.
Fyllning: Bena ur den grillade kycklingen, skär i 1-2 cm bitar. Använder du den frysta salladskycklingen är det bara till att tina upp den, enkelt! Skär paprikan i cm-stora tärningar och strimla purjolöken fint. Blanda nästan all kyckling, paprika och purjo med stuvningen, men spara lite av paprikan och purjon till garnering. Lägg kycklingfyllningen med råge i pajskalet och garnera.
Supergod och uppskattad! Enkel att förbereda.
Lustigt, jag hade samma låt i bloggen i fredags :)
SvaraRaderaHar tyvärr inga bra mattips... ska det vara varmt eller kallt?
Ja precis så är det. Efter 10 långa år. Men jag måste följa min magkänsla och mitt hjärta. När jag väl landat i det här kommer jag att kunna bli glad igen. Just nu gör det bara så ont att såra någon som man älskar. Det här var mitt beslut och inte hans.
SvaraRaderaTack för omtanken.
Kram M
http://www.kokaihop.se/recipe/view?id=54906
SvaraRaderaMin supergoda lasagne med fläskfile & kantareller.
Svar till Pia: Vad lustigt att du i fredags hade samma låt som jag har här i min blogg idag!
SvaraRaderaSvar till Malin S: Lasagne med fläskfilé och kantareller låter inte alls fel. Måste testa!
SvaraRaderaSvar till Ann: tack för receptet på kycklingpajen!! Den verkar vara god!
SvaraRaderahehe var ej född då :D men låten var bra:D
SvaraRaderaVisst kommer jag ihåg den här låten!
SvaraRaderaOch den håller rätt bra fortfarande.
Men den här Glenn Medirous (eller hur det nu stavas) visst är det en cover han har gjort?
Det syns dock att görandet att göra video har gått framåt, tror knappast att den skulle göras så idag.
Kolla min blogg för recept på en grön och god lasagne
SvaraRaderaJag har en kycklinggryta som jag brukar jag göra.
SvaraRaderaHar inget recept, men ingredienserna är:
-kycklingfiléer
-curry
-färska tomater
-färska champinjoner
-lök
-creme fraishe
Stek lök och kycklingfiléer, vill du ha mest smak av curryn så stek den också, den går att vara utan helt också.
Bryn på champinjonerna också.
När kycklingen är klar lägg i tomaterna, som är skurna i tärningar.
Tillsätt sist creme fraishen, salta och peppra.
Tror det är så jag gör, det går liksom allt eftersom när jag gör det, sen hoves jag när jag gör den.
Oj, hoves är nog västerbottniska för att höfta, alltså det finns inga exakta mått, man tar på känn. :)
Stekt köttfärs blandat med kokt ris. Ovan på, halvispad grädde, creme fraishe, chilisås och curry. Gräddas ca 25 min. Serveras med diveres grönt, kokos, banan, mandarin mm.
SvaraRaderaÄr lätt att göra klart för värmning dagen innan och pga grädden räcker det till många
Svar: Tack så mycket! =)
SvaraRaderaDu ska få ett supergott och superenkelt recept på kyckling. Den gör succé varje gång jag bjuder på den.
SvaraRaderaFilippinsk pippi:
4 pers
4 kycklingfiléer
Sås:
4 del creme fraiche - jag brukar ta hälften lätt och hälften fet för det blir godast
2 msk soya
1 msk fransk senap
1,5 msk torr grovstött grönpeppar
till servering jordnötter
Bryn fileérna i stekpanna. Kör in dom i ugnen i 15 min på 175 grader
Blanda allt till såsen i en kastrull och låt koka upp - färdigt.
Häll såsen över kycklingen och strö jordnötter på.
Serveras med ris och en fräsch sallad. Jag gillar Basmati och det passar bra till.
Lycka till!
Jag gillar soppor med ett gott bröd till! Här finns en av mina favoriter:
SvaraRaderahttp://puppylove.blogg.se/anca/1174586039_smarrig_rksoppa.html
Gonattkramen // AnCa
Gud, tack så mycket :)
SvaraRaderajag har inget recept men lycka till :)
SvaraRaderaHalloj!!
SvaraRaderaJooooo, jag har ett kanonrecept som som jag hittat hos Camilla, och som min kära sambo gav sig på igår. Han är ingen mästerkock precis, men det blev så otroligt gott.
Kycklingfilé i sweet chilisås.
Kika in hos Camilla så finns receptet med bild och allt där, under äldre inlägg.
Hoppas du får en härlig vekca, och låten, ja den håller faktikst än :)
Tack! Ja visst är den ..men såååå svårt att knäppa kort på sej själv:/
SvaraRaderaFick ärva en hel säck med kläder av min bonusdotter Isabelle ...bra med barn i de övre tonåren:))Jättefina kläder..många syns kanppt att dom är använda..
Oj, här blev ju en hel lite guldgruva av goda maträtter plötsligt. Så praktiskt. Just nu är jag i en downperiod med mat. Ryckte upp mig igår och vi lagade hjortsadel på två olika sätt men det kanske inte passar på symöte direkt! :-))
SvaraRaderaHej! Receptet som Nilla pratade om, som hon hittat hos mig finns på min blogg 20 oktober under "Inspirationslös måndag". Där finns även bilder.
SvaraRaderaSmaklig måltid! :)
Här är en sida där det finns mycket gott www.recepten.se
SvaraRaderaJag gjorde Camillas kyckling idag. Skit god & fruktansvärt lätt och göra!
SvaraRaderaHär är Camillas recept:
SvaraRaderaDela några kycklingfiléer och stek lätt i stekpanna. Lägg över i ungsfast form. Krydda med salt och peppar. Häll över sweet-chilisås. Gratinera i ugnen 200° i cirka 20 min. Häll på lite grädde och låt stå ytterligare 10 minuter.
Jepp, gamle Glenn.
SvaraRadera