tisdag 8 april 2008

Från frö till frö


Vi har börjat med ett nytt tema i NTA i min klass. Förra våren jobbade vi med fjärilars livscykel. Denna vår jobbar vi med Från frö till frö. Idag ska vi börja på uppdrag 4. De ska få plantera i dag. Det är en snabbväxande form av åkerkål. En liten påse med frön kostar så mycket som 500:-. "Inga frön på golvet, tack!". Igår förberedde jag inför detta. Jag har ställt fram allt material på ett bord. Jag har skrivit på lappar vad det är för något och hur många de ska ta. I vårt grupprum har jag riggat upp den stora växtlampan. Eleverna ska flitigt följa instruktionerna, som står i elevhandledningen, när vi planterar. Det är ett bra sätt att träna på att följa instruktioner. De tidigare uppdragen vi har gjort har eleverna gillat. Varje dag frågar de om vi ska ha NTA.

Hoppas det går bra att plantera i helklass idag. Håll tummarna!

9 kommentarer:

 1. Godmorgon!
  Klart jag håller tummarna. OCh klart det kommer gå bra. ;-)
  Säger hon som är glad att hon inte är lärare, hihi.
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, jag kommer ihåg när jag gick i lågstadiet och vi fick plantera. Platorna placerades sedan på olika platser - mörka, kalla, ljusa osv. Den som stod i en mörk skrubb mådde inte så bra, kommer jag ihåg.

  Vill du vara med på min visa-våren-utmaning? Du brukar ju ta så vackra foton! Eller så kanske någon av dina läsare vill :)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. TÄVLING
  Var med och tävla om Voodolls i min blogg! Välkommen :o)
  http://mariwi.blogg.se/1207640066_tvling.html

  SvaraRadera
 4. åhhh vad mysigt! Det känner jag igen!
  Har du det i grupprummet???

  SvaraRadera
 5. Marie, växtlampan har jag i grupprummet, men alla andra saker har jag i klassrummet.

  SvaraRadera