söndag 5 juni 2011

En utläst bokJag har precis läst ut boken Laura, flickan från havet som är skriven av Carolina Gynning. Det här är hennes första roman. Jag tyckte om boken. Den var lätt att läsa och man ville inte släppa taget om den. Dock tyckte jag att det var alldeles för mycket grova ord, särskilt i början av boken. Det var tur att språket inte skrämde mig, för det blev mycket efter halva boken.

Boken handlar om enäggstvillingarna Laura och Vanessa. De är väldigt olika i sättet. Laura är den tysta, tillbakadragna och duktiga tjejen. Medan Vanessa är den tuffa, populära och snygga tjejen. Laura blir framgånsgrik och ägare av tidningen Glory efter ett tidigare tufft liv i London. Laura jobbar som guide på Moderna museet i Stockholm.  Deras pappa fyller 60 år och bjuder hela familjen på en resa till Thailand. Föräldrarna dör och Vanessa försvinner i tsunamin. Då bestämmer sig Laura för att byta plats med Vanessa. Hon blir chef för Glory och hon övertar Vanessas kille och våning. Efter tag får Laura reda på Vanessas skrämmande förflutna. Hon har inte vetat allt om sin syster.

Boken var definitivt läsvärd trots det lite sunkiga språket.

Jag tycker att det var synd att boken innehöll ganska många stavfel. Det var inte bara på ett eller två ställen, utan på fler. Jag fick för mig att det alltid var någon som redigerade stavningen och grammatiken innan boken ges ut i tryck. Det känns inte så här.3 kommentarer:

  1. Jag har varit nyfiken på att läsa den boken, får se om jag gör det sen någon gång :P :)

    SvaraRadera
  2. tror nästan jag ska läsa den boken :D verkar bra :D

    SvaraRadera