måndag 26 mars 2012

Öster om Heden


Då har jag läst ut boken "Öster om Heden" skriven av Viveca Lärn. Det är den första boken i ny serie. Jag har innan inte läst en enda bok av Lärn. Här är en perfekt beskrivning om vad boken handlar om. Jag hade inte sammanfattat boken lika bra, så jag länkar istället. Jag känner igen flera platser som nämns i boken, vilket jag tycker är roligt. Boken handlar om flera personer som bor i samma bostadsförening. De har vunnit pengar på Postkodslotteriet och de bestämmer sig för att resa till Afrika tillsammans. Att det det sedan finns en bostadsförening som faktiskt heter Öster om Heden hade jag ingen aning om. Inte så konstigt kanske.

Betyg: ♥♥♥
Jag gillade boken på det vis att den var lättläst och den var lätt att tycka om. Boken var småmysig på något vis. Men jag tyckte att i flera delar, så hände det inte särskilt mycket. En bok ska ju få en att inte vilja släppa taget om den, men det gick. Det jag tycker är synd är att boken slutar abrupt. Oväntade saker uppstod och man har frågor som man vill få svar på. Och för att få svar på dom, så måste man läsa nästa bok också. Jag tror att boken kommer att spelas in som TV-serie så småningom. Det känns så.

12 kommentarer:

 1. Jag tänkte faktiskt läsa den så fort den finns att få tag på på bibblan i byn.
  Kan vara småmysig att ha i sommarsolen.

  KRAM

  SvaraRadera
 2. jag älskar det
  Allt bra denna måndag?
  ♥KRAM♥

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig tidigare hört talas om boken, men jag får väl skriva upp den på min löjligt långa lista över böcker jag lovat läsa någon gång! :P

  SvaraRadera
 4. SV:Roligt att du blev inspirerad.
  Tack! Ja det var verkligen jättekul. Haft en kanondag, självdå? :-)

  SvaraRadera
 5. Sv: Ja det är så mumsigt! Passar mig som är en riktigt gottegris :)

  SvaraRadera
 6. Har bara slappat idag och sådär. Helt mör i kroppen efter förra veckan 49 praktiktimmar. :)
  Dudå?

  SvaraRadera
 7. Jag läste ju alla hennes barnböcker när jag var liten och älskade dom. Nu är det min lilla 8-åring som slukar hennes böcker :wink: Jag kollade på den häromdagen. Jag ville ha en bra bok på flyget. Men jag fastnade för Leif GW´s bok istället. Ha det toppen!!! :D

  SvaraRadera
 8. Bra för dig att jobba!!

  SvaraRadera
 9. Vivecas böcker läste jag aldrig som barn. Jag läste nästan bara Astrid Lindgrens böcker och Lotta-böckerna.

  SvaraRadera
 10. Ja, boken är småmysig! Det är skönt med böcker som är så lättlästa att man inte behöver tänka.

  SvaraRadera