tisdag 6 november 2012

Jag vill flytta.

På min blogg. Jag har skapat en blogspot-blogg och märkte att mycket hade hänt sedan sist jag loggade in där. Jag gillar wordpress och jag gillar min blogg, men jag utnyttjar inte alla funktioner och all plats på mitt egna webbhotell optimalt. Det känns inte roligt när ens it-kunskaper inte räcker. Jag kan inte ens justera min bloggdesign på egen hand, om jag nu inte väljer de vanliga standardmallarna. Om jag ska vara ärlig, så blev jag inspirerad av mumari, som redan har flyttat. Jag har suttit ikväll och försökt att importera innehållet från denna blogg (junitjejen.se) till den nya. Tror ni att jag har lyckats? Nä, inte direkt. Då har jag ändå testat att bara exportera en månad i taget.

Mina alternativ för närvarande ser ut så här:

 1. Fortsätta blogga på wordpress och fortsätta betala webhotellsavgift.

 2. Börja blogga på blogspot och strunta i att överföra mina gamla blogginlägg. Det känns dock trist att låta flera års bloggmaterial gå förlorat, men vem går tillbaka i arkivet och läser gamla inlägg?. De viktigaste kategorierna är dock Bröllop, Hunden Yambo och Böcker (om jag nu måste välja bort).

 3. Fortsätta att leta reda på information om hur man gör en överflyttning av de gamla blogginläggen. Detta kommer ta evigheter, är jag rädd.


Hur ska jag göra?

6 kommentarer:

 1. Sluta blogga och umgås med din man istället kanske.... :wink:

  SvaraRadera
 2. Det var tråkigt ja, men fick möjlighet att börja på en annan uppgift istället =)
  Hur är det annars? :)

  SvaraRadera
 3. Jag kan tipsa dig om att fråga ang Flytten i detta forum
  * http://fixadinblogg.com/index.php?/index/

  Eller se om detta hjälper dig? Hoppas :-)
  * http://wordpress2blogger.appspot.com/

  Ha en fin dag/Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, funderar också att börja blogga på ett nyt ställe....och antagligen kommer jag att göra det
  är trött på Blogg.se´s reklam och annat, och att uppgradera hos dem är mycket dyrt...
  Men som du, känner jag också så att det skulle vara trist att låta flera ård bloggmaterial gå förlorade
  men som du skriver....vem går tillbaka i arkivet och läser...det tror jag ganska få gör..
  Dit jag flyttar kan jag inte överföra min blogg men kommer att ha en länkt till min nuvarande blogg på Blogg.se
  och sedan får jag se hur jag gör...
  ha det så gott

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att du ska stanna kvar faktiskt!

  Var har du din sida idag?

  SvaraRadera
 6. Amazing article, lots of intersting things to digest. Very informative

  SvaraRadera