söndag 20 januari 2013

Önskan: Viktnedgång

Foto: fotoakuten.se
Träning och rätt kost gör mig välmående!
Efter nyåret kom jag igång flitigt med min träning igen. Under en period i höstas var det lite si och så med träningen. Som max blev det kanske 1 gg/vecka utöver hundpromenaderna. Idag blir det 4-5 gånger veckan. Det känns skönt! Träningen har gjort att mitt sockersug har minskat och jag har blivit duktigare att hålla efter kosten. Under två veckors tid har varken jag eller min man druckit någon alkohol, ätit pizza eller hamburgare med pommes. Jag har heller inte käkat upp någon chokladkaka eller köpt chips eller smågodis. Dock har jag kanske ätit pepparkaka till kaffet på jobbet, men så mycket mer har det faktiskt inte blivit.

Med tanke på att jag är flitig med träningen och att jag har gjort förändringar vad det gäller kosten, så tycker jag att det känns både konstigt och trist att vågen inte visar några tecken på viktnedgång. Vikten står helt still! Varför?! Min man däremot, har redan gått ner några kilon, men inte jag. Inte vet jag vad jag gör för några fel heller. Det är lätt att man tappar motivationen till ett hälsosammare liv, om man inte får något som helst kvitto på det. Annars får jag kanske bli aktiv i Viktväktarna igen. Jag var med där för snart 9 år sedan och lyckades gå ner ca 15 kg. Det kändes då inte ett dugg jobbigt. Jag kunde äta vanlig mat och jag var aldrig hungrig. Det hade ju dock varit skönt att slippa passa tid för deras möten.

Denna dag började fantastiskt bra. Klockan 10 befann jag mig på gymmet. ag hade bokat tid med en PT. Det var första gången jag tränade med en personlig tränare. Idag förstodd jag skillnaden mellan att träna med en PT och en genomgång med en gyminstruktör. Jag var helt slut efter träningen idag och inte hade man chansen att lata sig så mycket heller.

Så här såg mitt träningspass ut:
8 x kettlebell med en hand, först med höger och sedan med vänster lika många gånger
8 x armhävningar
8 x knäböj med hantlar
8 x chin ups
8 x sit-ups med medicinboll. Upp och stå mellan gångerna och med medicinbollen ovanför huvudet.

Jag fick göra totalt 6 varv. Efter 4 gånger var jag redan trött. Det var tack vare den personliga tränaren som jag fortsatte. Vad enkelt det är att lägga av, när man börjar tycka det är jobbigt. Med en PT kan man inte bara lägga av. Hur kan man utvecklas om man inte utmanar sig själv? Jag har ytterligare en inbokad tid och då kommer jag säkert bli lika trött.

Vad har du för kostvanor? Hur ser din träning ut?

39 kommentarer:

 1. Kostvanor: Äter god mat - älskar att laga och att äta. Men vi äter ganska bra. Mycket grönsaker och så... fast vi äter godis/chips på helgerna och dricker vin. Dock fikar vi sällan.
  Träning: Jogging 5km tre gånger i veckan under vardagarna vintertid (om det inte är för kallt). På somrarna springer jag längre nåt av passen Promenad 30-60 min ca 3-5 ggr per vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad du är duktig med din träning!

   Så småningom tänkte jag att en syndadag är tillåtet.

   Radera
 2. Det är grymt att träna med PT. Hade en förra hösten och det var så skönt att bara gå till gymmet och veta att "OK, om en timma kommer jag vara fullständigt död". :) Jag äter enligt periodisk fasta (har skrivit mer om det här: http://fashionteamgym.blogg.se/gym/2013/january/periodisk-fasta-2.html ) och tycker det funkar så himla bra! Träningsmässigt har jag ju truppgymnastik 4 ggr i veckan (varav en har större fokus på styrka och dans) och så försöker jag få in lite raska promenader och något styrkepass varje vecka och någon gång ibland springer jag fort upp för en backe (och går ner) några gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick två träningstimmar med PT, då jag värvade min man till gymmet. Jag funderar på att jag någon gång ska boka fler tillfällen, Måste bara kolla upp hur mycket det kostar.

   Periodisk fasta låter intressant. Men hur funkar det ifall man blir hungrig efter den utsatta tiden?

   Radera
 3. ja de va de inget kul att ha :) ha en bra söndag du oxså

  SvaraRadera
 4. Sv: Tack så jätte mycket :)

  Just nu är min träning tillbaka på ruta 1, har inte vågat träna, men nu ska det sättas i gång igen till veckan. Även min lilla syster som flyttat ner ska skaffa träningskort, så vi ska träna tillsammans!

  SvaraRadera
 5. Vi tränade hyfsat regelbundet på gym i höstas, men sen kom en utlandsresa och sen kom influensan... Imorgon ska vi komma igång ordentligt igen! Dels på gym, och dels med ett träningsprogram vi köpt som man kör hemma framför TV:n. Och så ska det bli lite bättre mat samtidigt ;) En grej när man också tränar styrka är ju att muskler väger mer än fett, kan bli svårt att få utslag på vågen då även om en förbättring sker. Man kan ju mäta midjemått också t.ex. som kan ändras även om inte vågen gör det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att hamna i ofrivilliga träningsperioder. Det är lättare att sig iväg, när det blir ljusare tider.

   Radera
 6. Åh tack så mycket :)

  Jag har varit kass på att träna trotts mitt gymkort, blivit max 1-2 ggr i veckan men ska försöka komma ut minst 4 ggr i veckan och sen + hundpromenader såklart :)

  SvaraRadera
 7. Det är ett jättebra mellanmål, men tänk på att det är kaloririkt. En matsked är cirka 90 kcal. Perfekt att blanda med banan till exempel, eller i proteidrinken. Välj då ett ekologiskt utan socker som Fitnessguru's. :)

  SvaraRadera
 8. Härligt :)

  Jadu helt klart okey söndag med en lång promenad som största huvudmål.
  För egen del? :)

  SvaraRadera
 9. Tycker du skall läsa denna bloggen http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/
  och även på facebook (MammaFitness) grymt inspererande och roligt.... och massa information om viktnegång och varför det inte är viktigt :-)// Sara

  SvaraRadera
 10. Det verkar vara värre o värre ju äldre man blir. Jag har också jätteproblem normalt sett. Just nu har jag faktiskt tappat 4 kg på 2 veckor med Kickstartsprogrammet som Ulrika Davidsson har på Facebook och på sidan 6kilopå6veckor. Det kanske är värt att prova? Väldigt effektivt.

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja, heja!!! Vad ska man undvika i matväg enligt Ulrika? "dieten" måste kunna fungera i vardagen för mig, då jag äter tillsammans med mina elever varje dag.

   Radera
 11. Haha! Kör på! Jag brukar kalla mina PT-pass med Per för "dödspass". :-)
  Imorgon är det min tur att slita efter Pers pipa. Jag ska också ta itu med maten och vikten snart. Just nu har det blivit lite väl många restaurangbesök i vintermörkret. Jag har aldrig varit på viktväktarmöten. Istället har jag kört själv hemma med hjälp av deras pointsböcker och träningspoäng. Det funkar jättebra för mig.
  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kör Per ännu hårdare med dig, eftersom du är hans fru? Det måste vara toppen med en man som är PT, för då kan man väl aldrig komma undan?
   I morgon blir det nog pumpa för min del.

   Radera
 12. Duktiga du som tränar så många gånger i veckan, jag måste komma igång jag me.
  Annars får jag gömma mig i vassen i sommar :)

  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag MÅSTE träna ordentligt nu. Jag kan inte falla tillbaka i gamla mönster.

   Radera
 13. Jag är nog inte så mycket för att gå på gym. Jag kör på crosstrainern som vi har hemma och gillar att vara ute och gå, gärna utan hundar då i alla fall jag går fortare. Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att träna crosstrainer och ta promenader är inte dåligt! Det viktiga är att träna det man själv tycker är roligt och trivs med. Då blir ju träningen av!

   Radera
 14. Tack för din påhälsning! Kul att hitta din blogg,ser att det finns en massa nyttigheter här som jag behöver ta till mig!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 15. Du får tänka på att muskelmassan också ökar vid träning, och muskler är väldigt kompakta och väger en del :)

  Stirra dig inte blind på vikten utan fokusera i stället på hur du mår :)

  SvaraRadera
 16. Hej, jag äter LCHF sedan 14 dagar tillbaka, började med detta samtidigt som jag plockade bort choklad & coca cola ur min bas föda, jag var totalt beroende av cola... sjukt jag vet.
  Någon träning kaan jag inte påstå att jag sysslar med förutom hundpromenader och utevistelse med min dotter.

  SvaraRadera
 17. Jag försöker äta som vanligt men skippa godis, kakor och annat onyttigt. Mitt tips är att också äta mellanmål så man får igång förbränningen, plus att träna ofta såklart :)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 18. Vilken testade du då? Dom smaksatta är mycket lösare i konsistensen. Det är jätte gott att varva vaniljen med jorgubbar, banan och digestivkex. Det blir nästan som en cheesecake =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag testade naturell kesella, som jag blandade med olika bär.

   Radera
 19. Ja, Kungälv är en kanonbra stad :) vart bor du då :)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jagbor numera i Lerum, men jag har under min uppväxt varit mycket i Kungälv. Jag sommarjobbade bland annat på posten där.

   Radera
 20. Det har en väldigt fast och speciellt konsistens som jag gillar =) Dom med smak är som lite fastare yoghurt så testa =)

  SvaraRadera
 21. Svar: Det är det också, men riktigt bra träning :)

  SvaraRadera
 22. Jag tränar hemma på crosstrainern flera gånger i veckan och går promenader dagligen. Äter allt men tänker en del GI. Är 167 cm och väger 60 kg, tycker det är ok. Men jag är sötsugen flera gånger om dagen, ibland kan jag motstå, ibland inte....

  Tack för din snälla kommentar hos mig!

  SvaraRadera
 23. tack
  jag tränar inte alls jag.
  duktig du är som kämpar på.
  Lev och var glad vikten är inte allt. ät och njut
  stor kraaam

  SvaraRadera
 24. Har du testat mäta dig? Ibland kan vågen stå still men att det händer saker med kroppen ändå. Själv tränar jag löpning och styrka.

  SvaraRadera
 25. Jag fick 3 pt timmar i julklapp och har gått två gånger och det är verkligen givande! Trots att jag tränat de senaste 20 åren så är det bra med någon som pushar en till det lilla extra!

  SvaraRadera
 26. Jag har inte kommit igång med träningen ännu!! Måste sätta fart... Jag joggar mest på bandet... Kosten är det väl ingen tvekan om;)

  SvaraRadera