söndag 14 april 2013

Hamnat i cykeltankar


Nu har jag hamnat i ett cykelsug. Min man cyklar med både racer och MBT. Det blir långa cykelturer han tar. Att ta en cykeltur på kanske 4 timmar och kanske på tid, intresserar mig inte. Det skulle vara nyttigt att cykla mer än vad jag själv gör i dagsläget. Att ta längre cykelturer än möjligtvis till affären, skulle vara kul. Tänk er en cykeltur på kanske 45 min - 1 h till en fin plats, där man slår sig ner och äter picknick. Efter det cyklar man hem igen. Visst låter det härligt? Eller varför inte cykla till jobbet? Jag har ca 1 mil till jobbet och det skulle ju vara  perfekt vardagsmotion, men med min cykel skulle det ta för lång tid och det skulle heller inte bli så kul. Min cykel har endast tre växlar och det är väl inte fy skam, men längre cykelturer kräver mer. Nu är jag alltså sugen på en annan cykel. Dock är jag varken intresserad av MTB eller racer, men jag vill ha en cykel med fler växlar. Kan hybrid vara något? Den ska heller inte vara för dyr. Här blir det inget förhastat cykelinköp. 

Eventuella tips från er kan gotta sig i min cykelbubbla!

25 kommentarer:

 1. ja verkligen....blir galen.. :P och nu kan jag inte svara på kommentarer igen...kunde det i morse men efter 12 funkade det inte längre igen. :/

  SvaraRadera
 2. Åh, jag skulle också vilja ha en cykel! Man blir lika sugen varje år! Tyvärr får cyklarna inte vara i fred där jag bor. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trist att det stjäls cyklar där du bor!! Hjälper inte ens extralås?

   Radera
 3. Heja dig Karin, klart du skall satsa på en ny cykel. Att cykla är både roligt och bra träning! Titta runt noga innan du handlar så du får en cykel som passar just dig och en hybrid är ett mycket bra val av cykel! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Här ska det funderas och en cykel ska väljas med omsorg.

   Radera
 4. Det låter mysigt att ta en cykeltur för att ha picknick, längtar efter sommar nu så man kan göra såna utflykter :). Lycka till med cykel-letandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cykelturer ska det bli många av om jag köper mig en ny cykel.

   Radera
 5. SVAR: Tyvärr så är ju inte cyklar min starkaste sida. Jag stod själv och fundera precis som du för några månader sedan vad jag ville/behövde ha. Till skillnad från dig så var/är ju mitt syfte tävling och långdistans. Därför blev de en renodlad racer. Hybrider, MTB och liknande har jag ingen som helst aning om. :P Men jag hoppas att du hittar det du söker. Ett tips är ju att gå runt till cykelaffärer där du bor och prata med folk som är kunniga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! Jag kommer att besöka många cykelaffärer innan jag har bestämt mig.

   Radera
 6. jag bytte min MB mot en "tantcykel" för två år sen. Det här blir tredje sommaren. och jag älskar den. Har alltid cyklat mycket. Men nu blir det mindre än för några år sen.. har bara 300m till jobbet så det blir inte så mycket på vardagarna. På helgerna i Lilla Gula Huset har jag min mammas farmors gamla cykel från -30 talet (tror vi).
  http://www.candygirl.nu/2009/06/02/cykel-2/
  Snacka om att jag "glider" till badstranden på semestern...  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag cyklar för lite nu och hoppas på mer cykling med en ny cykel.

   Radera
 7. Det var det också, och mätt i magen blev jag. :P

  Noll koll på cykelvärlden eftersom att jag går överallt. :)

  SvaraRadera
 8. Så fin blogg, lust att göra bloglovinbyte?
  kramisar!<3

  SvaraRadera
 9. Hej! Åh jag börjar också längta efter att cykla, ska nog ta fram min cykel ur källaren i kväll så jag kan cykla till jobbet i morgon, fast det tar ju bara tio minuter. Men jag vet precis vad du menar, att cykla 1 mil med en treväxlad cykel tar en hel evighet, funkar en ledig sommarkväll men inget man vill göra varje dag :)

  Det finns ju lite bättre damtrallor med upp till 7 växlar, kanske kan vara ett alternativ? Hoppas du hittar en bra cykel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man en tid att passa, föredrar jag en lättrampad cykel. Jag kommer att fundera ett tar innan jag bestämmer mig för vilken cykel jag ska ha.

   Radera
 10. joo da gårdagen va ju jättefin, synd bara att de regnar idag

  SvaraRadera
 11. En cykel är perfekt så länge det inte regnar! Glöm it hjälmen bara! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att cykla, när det regnar är ju inte så kul. Självklart glömmer man inte hjälmen!

   Radera
 12. Åhhh, det är ju så härligt att cykla och perfekt vardagsmotion... själv är jag dock nästan för rädd för att cykla inne i stan så tyvärr jag det inte så ofta... Har någon form av hybridcykel som annars uppfyller mina kriterier, men det är verkligen en djungel det där med cyklar har jag förstått....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det finns en djungel med cyklar har jag märkt. Innan jag har bestämt mig, så ska jag ha jämfört, tittat och klämt. Här blir det inga förhastade beslut.

   Radera
 13. Åh,så fiiiiiiiin cykel på bilden :)
  Lycka till med cykelköp/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste känna, titta och fundera innan köp.

   Radera
 14. Cykla är ju ett skönt sätt att ta sig från en punkt till en annan. Dock har min flitigt använda cykel från förr, fått stå i garaget några år nu. Ska plocka fram och göra den fin till senare vår tänkte jag. Tänker nyttja den mer i sommar. Kram

  SvaraRadera