söndag 9 juni 2013

12 fördelar med cykling

Som ni vet, har jag börjat cykla mer aktivt. Jag cyklar till jobbet vissa dagar och jag tar mig en längre cykeltur under helgen ibland. Igår cyklade jag 2 mil. En lagom sträcka för mig som är nybörjare. Jag blev svettig och jag fick upp ett flås under uppförsbackarna.
Bilden är fixad med hjälp av appen Snapseed. Där kan man verkligen redigera sina bilder om man vill. Det finns bland annat olika filter och ramar.

Fördelar med cykling:
 1. Behaglig motionsform.
 2. Man bestämmer sträckan själv.
 3. Man behöver inte ta hänsyn till några öppettider.
 4. Man väljer tempot själv.
 5. Naturlig intervallträning. Plana sträckor, uppförsbackar och nedförsbackar.
 6. Ger färre förslitningsskaor än t.ex. joggning.
 7. Tränar underkroppens alla stora muskelgrupper.
 8. Ger naturupplevelser under färden. Att njuta av vacker natur och fågelkvitter är ju inte helt fel.
 9. Bidrar till bättre miljö, om man väljer cykeln istället för bilen.
 10. Man kan komma förbi ställen, där det är svårt att ta sig förbi med bil.
 11. Det är roligt!
 12. Man tar sig fram. Man kommer någon vart, även när man cyklar lugnt.
Kanske jag ska följa detta träningsprogram i sommar. Det är verkar vara bra att pröva åtminstone! Om du är intresserad av cykling, läs detta.

22 kommentarer:

 1. Oj vad duktig du är! Jag å andra sidan verkligen avskyr att cykla, vet inte varför. Kan ha varit för att vi jämt tvingades cykla till antingen Tollered eller Alingsås under högstadiet ;P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det bästa hade väl varit om jag hade cyklat VARJE dag, men det orkar jag inte. Ja, att cykla under tvång är ju inte så kul. Jag minns när man var tvungen till att läsa vissa böcker på högstadiet som man inte alls gillade.

   Radera
 2. Brukar alltid säga att man ska välja cykeln för bilen går på pengar och gör en fet, cykeln går på fett och sparar dig pengar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana kloka ord! Precis så är det ju!

   Radera
 3. Nope, ska flytta till hösten :)

  SvaraRadera
 4. Hellre cykla och gå till ställen, än att åka bil/buss!
  sv: följer dig nu, nmr 295. :)

  SvaraRadera
 5. Den är god, finns ett liknande recept på min receptsida hos Fitnessguru om du vill kika. :)

  SvaraRadera
 6. Håller med!!! Cykla är kul, för man kommer längre sträckor än när man går.
  Tyvärr klara jag inte av att cykla längre, så då får det bli GÅ ;-)
  Ska kolla programmet du skrev om :-)
  Sv. Jasså, du har en berner sennen-tarm ;-)
  Har du med Yambo på cykelturerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför klarar du inte av att cykla längre? Nä, Yambo är inte med på cykelturerna. Jag vågar helt enkelt inte.

   Radera
 7. men en cykel är ju inte billig :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror ju på vilken sorts cykel du skaffar. Racercyklar är inte billiga direkt. Om du skippar gymkortet, blir ju cykeln billig i träningskostnad.

   Radera
 8. Plus att det sliter inte på fötterna lika mycket? =)

  Jo men det är förståeligt. Alla vill inte ha kameror upptryckta mot sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men inte behöver man peka finger för det. Han behöver tänka på att an är en offentlig person.

   Radera
 9. Jag fullkomligt älskar min cykel! Jag cyklar alltid överallt året om eftersom att jag inte har körkort. Kanonbra träning ger den dessutom! Och nu är det verkligen härligt när det är så varmt, grönt, fint och fåglarna kvittrar! :-)
  En hälsobomb!
  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra av dig att cykla året om! Jag kommer kanske cykla till jobbet fram till oktober ett par dagar per vecka. Regnar det eller om jag måste fort hem efter jobbet, så får det bli bilen.

   Radera
 10. Det var verkligen bra fördelear du nämnt. Det är skönt att cykla, jag är så sugen på att köpa mig ne racer, men just nu finns inte pengarna, men jag har tänkt att jag ska börja cykla lite mer som träning på min vanliga cykel ändå, så att jag får lite alternativ till löpningen, detär ju bra att variera sig lite :).
  Må så gott!

  SvaraRadera
 11. Attans, jag som nyss köpt ett löpband! ^^

  SvaraRadera
 12. Vilka bra fördelar du nämnt. Började nylige jobba inom hemtjänst och jag cyklar till mina kunder - lite jobbigt ibland de dagarna man har ett stressigt schema men är glad för motionen jag får =)

  SvaraRadera
 13. Jag skulle med vilja börja träningscykla så att säga. Min cykel dock är inte en sådan typ av cykel och då måste jag köpa mig en till och ha två. Är nöjd med den jag har. Vad har du för typ av cykel? Mountainbike?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en hybridcykel. Det är ett mellanting mellan racer och bmx. Det är en perfekt pendlarcykel, Jag älskar den! Synd att jag inte hade en sådan, då vi bodde i Kalmar och när vi cykelpendlade till Lindsdal.

   Radera