fredag 26 juli 2013

Andra andningenSommaren är den årstid jag läser som mest. Det blir för långtråkigt att sola utan en bok med sig. Idag läste jag ut Andra andningen av Sofie Sarenbrant. Hon har lyckats igen! Jag har läst hennes tidigare tre deckare och jag gillade även den här. Boken är lättläst och absolut läsvärd.

Boken utspelar sig under Stockholm Marathon den första juni. Det regnar och är väldigt kallt för årstiden. Strax efter start faller en löpare ihop. Senare under samma lopp hittas ytterligare ett mordoffer. Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig och är på plats för att titta på sin syster som deltar i loppet. Men hon blir tvungen att  hoppa in för att lösa fallen. Finns det en mördare bland löparna? Vad är motiven?

När jag läser en deckare försöker jag att lista ut vem som är mördaren, men jag lyckas aldrig att lösa det påhittade fallet innan författaren redan har gett svar på mordgåtan. När jag läste Andra andningen trodde jag länge vem den skyldige var, men det var fel. Det är väl tur att man inte får svaret förrän i slutet av boken. 

9 kommentarer:

 1. Om jag jobbar extra utöver schema, så får jag dubbel lön.
  Så när jag väl har jobb, så är det bara att jobba ;)

  SvaraRadera
 2. Svar: Ja de blir att börja med de nu. Ja skönt att hon fick komma därifrån men har inte kvar henne längre :( hon klarar inte av trapporna längre :(

  SvaraRadera
 3. det gör den :)
  har ni med en superskön sommarafton ikväll?``

  SvaraRadera
 4. Intressant ju :) Kul att fastna i en bok sådär.

  Svar: De smakade som äppelpaj fast utan äpplen i :) Hehe, jättegott.

  SvaraRadera
 5. Tack för boktipset! =)
  Jag som precis läst ut "I farans riktning" har ingen ny bok liggandes som väntar på mig. Hoppade genast in och beställde denna.
  Jag försöker också klura ut vem som är mördaren när jag läser deckare, lyckas inte heller så bra...

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset! Kom boken ut nyligen eller är den gammal? Fin blogg förresten! :)

  SvaraRadera
 7. Låter som en spännande bok. Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Spännande läsning!!
  Själv är jag mer inne på ljudböcker :-)

  Ha en härlig lördag!

  SvaraRadera