tisdag 30 juli 2013

Gym vs gruppträning

Svettig efter dagens gympass

Förr tränade jag nästan helt uteslutet gruppträning. Det var step up, bodypump, spinning, bodytoning och säkert något mer. Nu är det istället mest gymträning. Varför det har blivit så, har jag ingen bra förklaring till.

Jag går någon enstaka gång på gruppträning. Så ofta blir det inte. När jag går på gruppträning, så gillar jag inte riktigt stunden strax innan passet drar igång. Alltså då man är i salen och väntar på att instruktören ska dra igång. Jag får ofta känslan av att alla känner alla och att några är tjenis med instruktören. Kanske är det så det blir, om det ofta är samma personer som dyker upp till just det passet. När passet väl kommer igång, känns det som en ganska härlig gemenskap ändå. Man blir ganska pushad av både instruktör, speglar och av de andra deltagarna.

Fördelarna med gymträningen är att man själv bestämmer vilken tid och hur länge man tränar. Det ända man behöver ta hänsyn till är gymmets öppettider. Man bestämmer intensiteten själv och man tränar under en större frihet. Då och då bokar jag tid med en instruktör, för att lära mig nya maskiner eller övningar. Eller så bokar jag tid för att bli påmind om hur något funkar eller för att bli pushad.

Vad väljer du: gym- eller gruppträning?

24 kommentarer:

 1. Ensamträning i form av löpning, men ett spinningspass i grupp är aldrig fel för att få lite eld i baken å peppas lite :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just löpning skulle jag nog också föredra, eftersom jag inte vill springa med någon som kan mer än jag. Det skulle i så fall vara med någon som är likvärdig. Spinning är verkligenl i grupp.

   Radera
 2. Gruppträning! Jag är en teamwoker och trivs bäst i flock. :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv upplever jag väl inte att man blir så inspirerad av att träna i grupp. Bodypump och spinning kan vara undantagen. Oftare blir jag mer pushad och inspirerad av instruktören på gymmet. I en träningssal med andra, ser jag oftast att jag är tjockare än andra och att jag inte är lika stark som dom.

   Radera
 3. Fördelar med både ock: gym kan man styra själv och slipper passa tider. Gruppträning blir en bra push! Men nu blir det varken eller, när vi tränar nu blir det tapout framför tv:n. Fast det känns lite som gruppträning eftersom det är en instruktör dom pushar på...

  SvaraRadera
 4. Jag är mer för gruppträning, inte för att jag pratar med de andra men jag vet inte det är kul helt enkelt. Men sa faktiskt till mannen att jag skulle kanske prova lite maskiner.....Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid kul att prova någonting nytt!!!

   Radera
 5. Något pass gruppträning i veckan + något pass egen gymträning i veckan är det bästa tycker jag :)

  SvaraRadera
 6. Jag väljer nog gruppträning då. Bara för att jag tycker att styrketräning är så tråkigt ;-). Just nu kör jag dock själv i löparskor i spåret, men till hösten blir det nog lite friskis och svettis igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Styrketräningen tyckte jag också var tråkigt tidigare. Men nu är det riktigt roligt!

   Radera
 7. tja gym, om jag måste välja. Annars föredrar jag ju ensamträningen på landsvägen och i skogen. Jogg alltså..

  SvaraRadera
 8. Både och i perioder, just nu inget.. måste komma igångigen..

  SvaraRadera
 9. Vad du är duktig! Jag tränar alldeles för lite just nu, men det bästa jag vet är långa raska promenader, helst i skogen, men löpband kan funka också. Eller crosstrainer med bra musik i lurarna :) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Långa raska promenader i skogen är så sköna!!!

   Radera
 10. jag tränar inte alls på det viset, jag ser till att jag rör på mig i vardagen istället, minst 10 000 steg varje dag :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte dåligt det!! Minst 10 000 steg/dag är kanon!

   Radera
 11. Jag föredrar att träna ensam eftersom jag går in i mig själv så. Ser träning som avstressande meditation. Så gym passar mig bäst. Men jag går gärna dit tillsammans med någon. Annars gillar jag att simma, rida och gå... Kram.

  SvaraRadera