torsdag 18 juli 2013

Mig äger ingenDenna bok har jag nyligen läst ut. Åsa Linderborg har skrivit om sin uppväxt med sin alkoholiserade far, Leif Andersson. Han jobbar som metallarbetare på ASEA och blir lämnad av Åsas mamma, när Åsa är liten. Han får ensam ta ansvaret för Åsa. Det saknas ofta pengar till mat och kläder, men kärleken finns där hela tiden och den är ömsesidig. Boken är otroligt bra skriven och den är självklart läsvärd! Man upplever aldrig någon självömkan eller önskan att samla medlidanden. Man känner Åsas dubbla känslor för sin far, som gjorde sitt bästa för att vara en god far, trots sina fel och brister. Mig äger ingen är en bok som berör.

16 kommentarer:

 1. Jag kommer att jobba, hur så? :)
  Inom vården och omsorgen finns det alltid jobb.

  SvaraRadera
 2. sv: tack så mycket finis!

  SvaraRadera
 3. Har den i bokhyllan men har ännu inte kommit mig för att läsa den. Den verkar onekligen bra och känns som en viktig bok att läsa. Kramar Liza

  SvaraRadera
 4. Fin blogg! :)

  Kika in och följ min blogg om du gillar: inredning, mode, skönhet och hälsa ♥

  SvaraRadera
 5. Kul att du hinner med bokläsning. Har försökt att få tag på en bra bok på engelska i över 6 månader nu men såna här berättelser inspirerar mig ändå till att försöka hitta en liknande bok på engelska. Jag tycker om berättelser från verkligheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade aldrig klarat av att läsa ut en bok på engelska!

   Radera
 6. sv. Tack :D


  Kika in på bloggen om några dagar och var med och delta i årets hittills grymmaste tävling, där du har chansen att vinna ett presentkort på 1200 kr på Lyko! :D

  http://idasbeauty.se

  SvaraRadera
 7. Jag tyckte också den var bra. Den berör, precis som du säger.

  SvaraRadera