torsdag 31 oktober 2013

4 irritationsmoment

Jag gillar inte detta i trafiken:


 1. Bilar som tycks sakna blinkers. I till exempel litar jag inte på att bilar ska köra rakt genom rondellen, när de inte blinkar (ja, jag vet att man ska blinka, när man ska ut ur rondellen också). Jag känner mig inte alltid så säker på vart bilisten ska någonstans.
 2. När bilar bakom, ligger för nära. Är de inte oroliga för att jag ska behöva panikbromsa? Vill de att jag ska få ont i nacken vid en häftig inbromsning.
 3. Bilister som kör för långsamt. Det är irriterande när en bilist kör under hastighetsgränsen på torrt väglag och på en raksträcka. Har man inte möjlighet att köra om på grund av mötande i trafiken, så irriterar det ändå mer.
 4. Cyklister som inte stannar vid övergångsställen. Jag tycker det känns läskigt, när cyklister bara svischar över vägen innan man har hunnit uppmärksamma dom.
Vad kan irritera dig? Läs andras tankar.

11 kommentarer:

 1. Bilar som sniffar en i baken. Hatar dem.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker oxå det är jobbigt när folk inte kan köra i rondeller eller blinka rätt! Och absolut obehagligt när bakomvarande bil ligger alldeles förnära!

  Happy Halloween!
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför är det så svårt för vissa att blinka, när de ska ut ur rondellen?

   Radera
 3. Som bilist avskyr jag cyklister och som cyklist avskyr jag bilister haha!

  SvaraRadera
 4. Sv: Nice, det är mitt favoritte med. :)
  Vad gör du ikväll då?

  SvaraRadera
 5. Haha du är absolut inte ensam om dessa irritationsmoment! Irriterar mig exakt på samma saker, hatar verkligen när man står och väntar i rondellen och så svänger bilarna utan att blinka så står man och väntar i onödan.. Och här där jag bor så är det just en viss 70sträcka där jag flera gånger har haft bilar framför mig som har kört ibland så sakta som 40 km i timmen och det är en raksträcka men det är omöjligt att köra om för det är massa korsningar och refuger.. -.- SÅ IRRRITERANDE NÄR MAN HAR BRÅTTOM. Och ibland när bilarna ligger för nära så har man nästan lust att tvärnita bara för att lära dom en läxa..

  SvaraRadera
 6. Kan hålla med dig om typ allt! Något jag kan irretera mig på är när man inte ser föraren när man går över gatan. Man vet inte om han är glad eller kanske har en dålig dag. Jag gillar att kunna vinka tack osv!

  SvaraRadera
 7. Mitt arbete som trafiklärare är alldeles underbart ;=))

  Det heter Cirkulationsplats ;=))

  SvaraRadera