söndag 13 oktober 2013

Från soffpotatis till cyklistFrån att ha varit mer eller mindre en soffpotatis, så har min man verkligen blivit aktiv inom träning. Nu tränar han regelbundet och han tycker att det är otroligt roligt. 


Intresset för träning har växt den senaste tiden. Det började med att Mattias fick intresset för cykling. i början blev det mest MTB, men nu är det även racer. När Mattias är ute och cyklar blir det många mil. En kort runda kan vara på ca 5 mil. 


Med hjälp av cyklingen har konditionen blivit bättre och han har fått en bättre form. Nu är Mattias i stort sett frisk från diabetes 2. Det är ju det bästa av allt! 


Cyklingen har fött intresset för annan typ av träning också. Nu hänger min man med mig till gymmet också. Styrketräningen är ett väldigt bra komplement (om inte helt nödvändig) till cyklingen. Intresset för att ge sig ut på korta joggingturer har också väckts. 


Jag imponeras av min man och jag är så stolt över honom! Det är aldrig för sent att börja träna. Det lovar jag! De fina bilderna har Peter Ringström tagit. 

14 kommentarer:

 1. Jag är också imponerad av din man! Han kan! Duktiga Mattias! Jag har länkat till hans blogg från min. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kan verkligen! Man behöver röra på sig och det är inte endast för viktens skull.

   Radera
 2. Duktigt.
  Starkt att han nästan blivit diabetesfri.
  Är det för han har minskat i kroppsstorlek som han nästan är fri ifrån den? :)
  Ha en härlig höstsöndag.

  SvaraRadera
 3. Shit vad hurtigt! Jättebra gjort av honom! Det gäller nog verkligen att hitta något som man brinner för om det ska hålla i längden.

  SvaraRadera
 4. Wow, det är riktigt imponerande. Jag hoppas att vi ska komma igång här snart också, men först ska jag försöka sluta röka så att jag orkar mer :)

  SvaraRadera
 5. Bra gjort!!
  Har gjort äppelcupcakes så om du vill se resultatet är det bara att kika in på min blogg! :)

  SvaraRadera
 6. Härligt & så fina foto på din cyklist :)

  SvaraRadera
 7. Härligt !! det är precis SÅ jag känner för löpningen - Nu för tiden, men det tog många månader innan jag kom över tröskeln och det gick från att vara bara hemskt till hemskt skönt :)

  SvaraRadera
 8. Verkligen grymt jobbat! Och riktigt fina bilder :)

  SvaraRadera
 9. jag är glad för mina turer till jobbet o hem samt en kortare promenad som jag nu slarvat ett tag med men ska igång igen

  SvaraRadera
 10. Mycket imponerande!
  Vikten är ju en sak, men vad underbart med diabetesen vilket är den största vinsten.
  Bra jobbat!

  SvaraRadera