tisdag 15 oktober 2013

Ove vs Mr GreyBöckerna är nog inte särskilt dåliga, egentligen. Men jag kommer mig inte genom dom. Båda böckerna är bara halvlästa och jag känner mig inte särskilt lockad till att fortsätta läsa dom. Ove är en bitter man, som inte har något liv alls. Han klagar mest hela tiden och hans liv upplevs meningslöst. Ove Sundberg i Solsidan, känns enklare att se på. Då ser man kortare snuttar med honom, men en hel bok om ungefär samma Ove känns just nu tradigt. Jag älskar dock Fredrik Backmans sätt att skriva. Det kan hända att jag så småningom slukar boken En man som heter Ove. Ove lever inte på något sätt samma liv som Mr Grey i Femtio nyanser av honom. De skiljer sig på många sätt, men på en punkt liknar de varann - Mr Grey griper heller inte tag i mig riktigt. Det är för enkelt att lägga undan boken. Han känns som en översittare och vill styra Anastasia Steele. Hon gör inget motstånd och på så vis blir övergrepp glorifierad.  Boken om Christian och Anastasia innehåller egentligen ingen historia (åtminstone inte än). Det händer liksom ingenting i boken. 

Även om jag har svårt att ta mig genom böckerna, så känns det svårt att ställa dom i bokhyllan igen. Att avsluta en halvläst bok, känns så fel på något sätt. Å andra sidan, var det ett tag sedan jag ens läste en sida ur böckerna. Kanske man ska lägga undan böckerna ett tag för att invänta rätt tidpunkt. Undra vem av herrarna, som vinner i så fall: Ove eller Christian Grey?

21 kommentarer:

 1. nja om de e så underbart vet ja inte, men tyvärr ett måste

  SvaraRadera
 2. Har inte läst någon av böckerna:-) Så jag vet inte så mycket om saken.
  Tyvärr hinner jag läsa alldeles för lite...hoppas få tiden att räcka till såsmåningom!

  Kram Cecce

  SvaraRadera
 3. Jag tragglade mig igenom de tre böckerna om Christian Grey, men var inte så imponerad. Det var ju liksom bara samma, samma hela tiden. Ove har jag inte läst, men 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann - och den var lite lika boken om Ove, så jag skippar nog den också. Nu läser jag en gammal, oläst Läckberg "änglamakerskan", den är bra!

  SvaraRadera
 4. Kan inte hjälpa dig, har inte läst någon av dem... eller ja,, typ 100sidora av grey, sen la jag den i från mig, för jag hann storböla 4 gånger på de få sidorna, så kände det nog inte var en bok som jag skulle fortsätta...

  SvaraRadera
 5. Vill ni inte läsa dessa trevliga böcker så kan ni alltid kolla in min grymma blogg!

  http://riddarsten.wordpress.com

  SvaraRadera
 6. Hejsan! Vore skojsigt om ifall du tar dig tiden och klickar in på bloggen och kikar runt lite.. :) Det läggs ut nya dagliga uppdateringar & du hittar bland annat Humor , Kluriga gåtor , Inredning & Onödigt vetande Men så intressant!

  SvaraRadera
 7. sv: Sjukt tråkigt...

  Jobbigt när man inte riktigt tar sig vidare, vet hur det känns! Lite extra frustrerande då man vet att många verkligen älskar boken man läser, haha

  SvaraRadera
 8. Oj jag har inte läst någon utav de böckerna ännu...vet faktiskt inte om jag är så där jättesugen heller, men kanske :) Anna

  SvaraRadera
 9. Så bra du :)
  Jag har inte läst dem böckerna.

  SvaraRadera
 10. Jag har inte läst någon av de böckerna men har hört så mycket om "Fem nyanser av honom". Det jag har hört om den boken har fått mig att avstå helt enkelt eftersom att jag inte klarar av dominerande män. Jag skulle bara vara arg om jag läste den tror jag. (Men det vet jag ju inte eftersom att jag inte läst den).

  SvaraRadera
 11. Att du känner att ögonen är överansträngda är ett första tecken på att du behöver glasögon. Om du väntar längre får du även huvudvärk och rinnande ögon. Så mitt råd är att du gör en synundersökning. Det kan man göra gratis på optikerkällarn i vår kommun.
  Kram och lycka till med synen!

  SvaraRadera
 12. Jag håller på med "Ove" nu och gillar vad jag läst hittills i alla fall!

  SvaraRadera
 13. Jag har inte läst Grey-boken ännu men håller på med Ove-boken, håller med om att jag trodde den skulle vara roligare och inte så tragisk men den kanske blir bättre. Ny tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

  SvaraRadera
 14. Jag kan inte heller avsluta en halvläst bok, måste läsa klart även om den inte är bra :)

  SvaraRadera
 15. Jag provade att läsa Femtio nyanser, men jag kom bara halvvägs... ;) För mig berodde stoppet framför allt på det dåliga språket. Jag kan bli så sjukt irriterad när jag läser klyschiga beskrivningar, som är identiska och upprepas gång på gång. Jag är nog onödigt lättirriterad över det, men jag lyckades inte läsa ut boken i af...

  SvaraRadera
 16. Jag läste igenom hela Femtio nyanser serien på tre veckor, jag fastnade totalt!

  SvaraRadera
 17. Haha vilka kontraster. Jag har faktiskt börjat lägga undan böckerna om jag inte tycker de är bra. ha en bra dag. Kram Anette

  SvaraRadera
 18. Jag grät ungefär vid kapitel 4 när jag läste om Ove, sen sträckläste jag resten mer eller mindre. Men det är klart, smaken är ju som bekant delad och man kan ju inte fastna för allt alltid...

  SvaraRadera
 19. Exakt samma för mig faktiskt. Jag tyckte att Ove var alldeles för bitter för att orka fortsätta läsa och Grey läste jag iaf klart första boken men fastnade snabbt i andra och har fortfarande inte kommit vidare. =P

  SvaraRadera
 20. Jag har inte läst om Ove, men är nu på tredje delen med Mr Grey. Jag gillar dom, framför allt "spelet" mellan honom o Ana.. Det är ju faktiskt hon som driver på honom mer ju längre man kommer i serien..
  Tänk vad olika vi tycker ;-)

  SvaraRadera
 21. Haha, ja knepigt ibland! Tycker om boktips!
  Jag har en del av bokhyllan där jag sätter in olästa böcker och som du skriver, att man kan läsa dem när det blir rätt tid för dem.
  Önskar dig Happy halloween!
  Kram kram

  SvaraRadera