tisdag 29 oktober 2013

Stormen och dubbdäck


Enstaka spår

Det blev aldrig någon storm här. Visst det blåste en hel del utan den senare delen av kvällen, men det var ingen storm utan istället kuling under 45 minuter.  De enda spåren man kan se av blåsten, är grenar och kvistar som blåst av från träden. Man får vara glad av att det inte hände mer och att man kunde åka som vanligt till jobbet i morse.

Dubbdäcken på

Efter jobbet, åkte jag till däckverkstaden. Alldeles nya dubbade vinterdäck är på.  Än har vi inga minusgrader, så än har vi ingen halka. Dock vet man ju aldrig när den sätter till. Jag hoppas på ett sätt att det snar blir kyligare ute. Hellre kyla än regn och rusk. Det väder som råder just nu, kan ju ta kål på en.

16 kommentarer:

 1. ja de kan nog bli en dyr historia detta

  SvaraRadera
 2. Måste med boka tid, får ta tag i det när jag kommer hm från borås! :)

  Jag gillar med IFK, fast inte IFK Göteborg... haha, utan IFK Kristianstad :)

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni slapp stormen! Och va skönt att få ha fått på vinterdäcken! Måste byta snart på min lilla bil också...(eller jag och jag...maken brukar få den äran!)

  SvaraRadera
 4. Skönt att ni slapp sormandet. nya vinterdäck är skönt - men dyrt. vi har dubbfria på våra. Följde med när vi bytte bil i våras. Så vi måste utvärdera och se om det "duger" eller om vi måste köpa "riktiga".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen rolig utgift! Förra vintersäsongen använde jag också dubbfria däck, eftersom de följde med bilen. Funkade bra i stan, eftersom jag då kunde köra på alla gator. Men på något sätt känns det säkrare med dubbar.

   Radera
  2. ja onekligen känns dubbar säkrare. men vi tänkte vi kollar först hur det verkar. Körde hem oss i lördagsnatt på regning/snöig E4 - och det gick bra, trots att den var osaltat. (det var den inte när vi åkte - då var det saltslibb hela vägen) Jag använder knappt bilen. Har 300m till jobbet. Men maken jobbar. Ett par-tre mil inåt från kusten, så han kör på renodlad vinterväg. Så det är han som måste känna hur det känns. Jag hoppas dom är bra... för vi har precis repat bilen för nästan 11,000 spänn!

   Radera
 5. svar: Tack så mycket, jag gör mer än gärna ett bloglovin byte. Säg bara till när du har lagt till mig så lägger jag till dig därefter :)

  SvaraRadera
 6. japp glass går alltid ner :)

  SvaraRadera
 7. Verkar som stormen var lite överskattad på vissa ställen, eller?

  SvaraRadera
 8. Skönt att ni inte fick så mycket till storm. Här stormade det ordentligt. Träd som välte överallt och strömmen blåste visst också bort..... Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Usch här var det jätte kaos pga stormen. Skönt ni slapp den :)

  SvaraRadera
 10. Just nu känns det skönt att vara timvikarie =)
  Plus att inom kommun dröjer det runt 2 år innan man kan få en fast tjänst.

  SvaraRadera
 11. Din header är såå vacker! Har du tagit den själv?

  SvaraRadera
 12. Ja, att de ens tog emot anmälan förvånar mig.... :)

  SvaraRadera
 13. jag vill ha kyla och snö nu jag! Fy fanken vad less jag är fukt, regn och blåst.

  SvaraRadera