tisdag 12 november 2013

Alla är fotograferTvå roliga snubbar som pratar om fotografi. Denna serie vill jag gärna följa. Alla är fotografer startar som i morgon, onsdag. Att ta bilder är roligt och de flesta ta ju oftare bilder idag. Det beror på lättillgängligheten. Mobiltelefonen är alltid med och det fotas på mat, på sig själv och lite annat. Men är vem som helst fotograf?  Då jag fotar med min iPhone, tänker jag jag oftast inte att dessa ska skrivas ut. Oftast använder jag dessa bilder för att publicera på bloggen. Bilderna raderar jag sedan. När jag däremot tar min kamera runt axeln, känns fotograferingen på riktig.


Misslyckade bilder raderar jag alltid. Det kanske man inte ska göra. Det är något särskilt med misslyckade bilder med. Måste alltid en bild vara perfekt för att sparas?

22 kommentarer:

 1. Tur det snart är december så din nyfikenhet försvinner :)

  SvaraRadera
 2. Hihi du får vänta snällt, jag säger inget :)

  SvaraRadera
 3. jag fotar ju jämt - och allt. Mycket "bara" för bloggen - men jag vill ändå ta bilder som "duger". Men väldigt mycket går ju till framkallning. Både från vanliga "rikitga" kameran och mobilens kamera. Den har så ofantligt fin kamera med macro, ljusinställningar och sånt så det är inga som helst problem att ta dom för framkallning. Jag framkallar ungefär 400-450 bilder per år - i form av fotobok. men jag fotar ungerär lika många per månad... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag framkallade mycket oftare förr. Jag borde ändra på det. Det är något särskilt med papperskopior. Fotoböcker är en smart grej.

   Radera
 4. Jag måste säga att jag gillar dom där knasiga, lite misslyckade bilderna bäst för dom ger ofta en rolig inblick i verkligheten :)

  SvaraRadera
 5. Ja de e viktiga saker, o nu känns de som om ja kan precis allt om det

  SvaraRadera
 6. intressant detta faktiskt!

  sv: tack!! :D

  SvaraRadera
 7. Jag brukar lägga upp båda bra och mindre bra bilder på bloggen osv.
  Det gör mig mera mänsklig ;)

  Jag slutar att spela många gånger, för oftast tröttnar jag efter en stund.
  Men spela kommer jag nog göra, så länge jag vet vad jag håller på med.

  SvaraRadera
 8. Perfekta bilder finns dom :) gillar bilder som kan vara lite tokiga kramis Diana

  SvaraRadera
 9. Är det en serie som har börjat på TV? Bra bilder sitter väl i betraktarens öga! Jag tar alltid bort suddiga bilder. Det blir för många annars!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är en TV-serie som visas just nu!

   Radera
 10. Tack för tipset. Det ska jag spana in.

  SvaraRadera
 11. Jag ser en viss charm med "failiga" bilder, iallafall dom som ändå är rätt ok! ^-^
  Själv fotar jag också, mest till bloggen men också mycket på hästen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde spara de sämsta bilderna också.

   Radera
 12. Tack för tipset! Måste ses! :D
  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
 13. Jag ser också fram emot det programmet!
  Får se om vi lär oss något nytt.

  SvaraRadera
 14. "Misslyckade" bilder kan ändå ha en särskild känsla. Jag tänker framförallt på mina konsertfoton där vissa bilder har jag tänkt slänga för dom inte håller måttet men sedan har dom blivit mina favoritbilder för dom har något speciellt ändå! :)

  SvaraRadera
 15. Jag såg programmet i efterhand på nätet, men ska absolut fortsätta följa :) Misslyckade bilder kan ändå ha en känsla, i alla fall en del. Jag sparar det mesta, men mest på grund av att jag är lat och inte orkar radera..

  SvaraRadera