torsdag 28 november 2013

Köp ingen angoraull!Fy f-n så hemskt! Jag hatar att se djur lida! Det är inte första gången man läser om att Kina sysslar med djurplågeri. De saknar tydligen lagar helt och hållet. Jag är innerligt glad över att Sverige inte tillåter sådant här och att vi har lagar som skyddar djuren.


Kläder får gärna innehålla angora, men vet man att klädesplagget är importerat från Kina, ska man absolut inte köpa det!!! H&M, Zara, MQ, Kappahl och Lindex importerar bland annat från Kina. Klädjättarna, förutom H&M, ska stoppa sin import.  Det är vi konsumenter, som kan göra stoppa denna hemska industri. Läs mer. Jag är väldigt glad över att vi blir upplysta via SVT och tidningar om att man rycker pälsen ur levande kaniner i Kina. Det är genom information vi kan göra val. 

Och visst finns det andra sätt att få tag på angorapäls. Som här till exempel: Rabbit Spinning Här lider inte kaninen alls. 

19 kommentarer:

 1. Ja han kan lilla torre, gud va hemskt såg detta på nyheterna igår, hur fan kan man behandla ett djur så

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen hemskt! Jag hoppas att eländet tar slut, när det uppmärksammas på TV.

   Radera
 2. Föredömligt sagt. Tror inte man mår bra i kläder med material från dåliga leverantörer. På något sätt går djurens själ i kläderna. Det gör säkert mat man äter också.

  SvaraRadera
 3. sv: Ja, renodlad eller inte: du förtjänar utmärkelsen :D Din blogg är toppen!

  SvaraRadera
 4. Jodå, jag har haft en bra dag, blir snart sängen, så jag kommer upp imorgon. Själv då?

  SvaraRadera
 5. Jo precis, för vi har diskuterat om tomten, som företrädaren för alla julklappar.

  Vad har du för dig ikväll? :)

  SvaraRadera
 6. ja de kommer bli ett par svåra dagar här utan min htc

  SvaraRadera
 7. Alla borde tänka sig för när de handlar och titta på ursprungsland, material etc. Några som speciellt borde tänka sig för är svenska kungahuset. Silvia framträder i äkta päls, andra i dunjackor och mössor med pälstofs från djur som har fått skinnet avryckt innan de avlivats eller dött av tortyren man utsatt dem för.

  SvaraRadera
 8. Är glad att jag varken har angorakläder eller dunjacka här hemma!

  SvaraRadera
 9. Sv: Tack ska du ha! :)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 10. Visst är det fint att vi har bra lagar i Sverige, men vi kan fortfarande köpa det dåliga tokbilligt... stör mej!!

  SvaraRadera
 11. Jag håller helt med dig. Det är otroligt viktigt att vi får veta sånt här så att vi kan ta ställning, det kan ju trots allt inte fortsätta såhär om vi vägrar köpa det. Vi konsumenter har så mycket större makt än vi ofta tror. Kram

  SvaraRadera
 12. Jag grät när Mamma berättade det för mig:(

  SvaraRadera
 13. Detta är fruktansvärt jag gråter mår dåligt blir arg mm mm Vill ta hit alla kaniner ge dem smärtlindring,lägga varm skön filt om dem & låta pälsen växa ut sen kärleksfullt hem...Tyvärr är detta inte möjligt :(

  Men jag har inga kläder med varken dun eller angora i ...

  SvaraRadera