onsdag 11 december 2013

DunderklumpenNär jag gick på låg- och mellanstadiet fanns det inga TV-apparater att rulla in i klassrummet. Det fanns heller inga projektorer som satt uppe i taket. Inga datorer och inga mobiler. Det roligaste i skolan efter att få se på diabilder var när vi, alla elever, fick samlas i bamba (skolmatsal) för att se på film. Duken drogs ner och en gammal filmprojektor kördes igång. Det var alldeles tyst och det kände väldigt magiskt. En av filmerna vi fick se var Dunderklumpen.  Jag minns att man älskade denna film! 

6 kommentarer:

 1. jag minns att vi tittade på Diabilder när jag började gå i skola. Men då hade dem redan börjat med tjocktv som de rullade in i klassrummen.

  SvaraRadera
 2. Jag behövde verkligen ett par dagars avstånd, få ta in läkarens beslut och få fundera.

  Jag kommer blogga vidare, men kanske inte i samma utsträckning, kroppen säger i från.

  SvaraRadera
 3. Åååh den är så söt, love dunderklumpen!

  SvaraRadera
 4. Har du sett dagens lucka i min julkalender? ;)

  SvaraRadera
 5. åh älskade dunderklumpen när jag var liten!

  SvaraRadera