lördag 14 december 2013

God jul önskar SystembolagetJag tycker att det ät ok med Systembolaget. Jag har inget behov av att kunna köpa mig en flaska vin på Ica. Jag tror också att det kan bli mer frestande att köpa vin eller sprit oftare för många om man kan köpa det var som helst.  Jag kan inte låta bli att tro att alkoholvanorna blir större om inte Systembolaget har monopol på varorna.

Ska Systembolaget ha ensamrätt i Sverige eller ej?


8 kommentarer:

 1. Jag tycker systembolaget ska ha ensamrätt på alkohol.
  Samma som apoteket ska ha det på medicin.
  Det är inte bra att lätt köpa huvudvärkstabletter på ICA, för kroppen ska inte vänja sig vid att så fort du har lite värk, ta ett piller.
  Jag tar aldrig huvudvärkstabletter när jag har huvudvärk nästan, det gör att jag sällan har huvudvärk.

  SvaraRadera
 2. Ja visst va han snygg, i brist på en riktig karl så får han duga

  SvaraRadera
 3. Jag gillar faktiskt Systembolaget. Mest för att de har så stort utbud och så kunnig personal. Jag behöver inte heller kunna handla på närmsta matbutik...

  SvaraRadera
 4. Hej !

  Jag heter Fellu, jag är 13 år och gravid. I min blogg kommer jag skriva om hur det känns att vara ung och gravid och allt om skola/familj/pojkvännen.

  www.litenochgravid.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Jag är både för och emot. Ibland hade det underlättat och kunna köpa det på ica faktiskt. Fast om de skall ändra bör de ha sten koll innan så det inte blir som med apoteket.

  SvaraRadera
 6. Förstår verkligen inte den reklamen :/

  SvaraRadera
 7. Jag tycker absolut att systembolaget ska ha monopol. Däremot vore det ju inte fel med längre öppettider på lördagar för oss spontant partysugna ;)

  SvaraRadera