lördag 25 januari 2014

Powerwalk


Powerwalk i minusgrader

Vad skönt det är att inte fastna framför datorn på morgonen, utan att man faktiskt gör något vettigt. Ni vet väl själva hur enkelt det är att bli sittande framför internet flera timmar. 

Hur som, det blev en rask promenad med hunden efter att jag hade stigit upp. Om förkylningen inte är helt väck och om gymträning får utebli, så är en promenad ett bra alternativ. Mitt mål innan promenaden, var att vi skulle gå 5 km. När jag hade gått den tänkta sträckan, så visade det sig att den bara var 3,5 km. Då kunde jag ju inte bara sluta, utan fick fortsätta en bit. Då blev det istället lite längre än 5 km. 
Efter dusch, var det lagom att inta en lunch. Det fick bli rester från igår, då vi åt fajitas. Det smakade lika gott idag. Resten av denna lördag känns ganska planlös. Så skönt! 

24 kommentarer:

 1. Duktigt :) skönt att röra på sig

  SvaraRadera
 2. Så skönt med prommenad :) det funkar alltid!

  SvaraRadera
 3. Jag tog upp exempel, på vad 10 åringar och 15 åringar har för erfarenhet. En som är 20, har varit med om så mycket mer.
  Jag tycker man ska vara säker i saker man skriver när det gäller skolan, inte bara påhittade saker. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad menar du? Menar du att jag skriver om påhittade saker om skolan?

   Radera
 4. Håller med om att det är lätt att fastna framför datorn... Men skönt att komma ut! Vår promenad idag bestod av promenerande i inomhuscentrum ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Promenader inomhus är ju inte så illa det heller.

   Radera
 5. Åh så duktig du är! :) Kramar på dig!

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där med att fastna framför datorn, innan man vet ordet av har det gått alldeles för lång tid.
  Så skönt det låter med lång promenad. Jag har inte tagit någon lång promenad på väldigt länge för jag har också varit förkyld och nu äter jag penicillinkur. Men när den är slut, då ska jag minsann promenera jag också!

  SvaraRadera
 7. Skönt med promenad. :) Jag använder också Runkeeper, ska försöka hitta dig där. :)
  Slö och obokad lördagskväll med fajtas även här. Inväntar Stjärnorna på slottet och sedan Pleuras tågluff. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Runkeeper är verkligen en toppenapp! Vi kommer också se på Stjärnorna på Slottet. Man får ju inte missa Lasse Åbergs kväll.

   Radera
 8. Nej jag menar eleverna. Jag fick aldrig bara hitta på saker, utan att jag fick ju skriva utefter fakta och sånt jag visste var sant. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad är det som gör att du tror att dagens elever inte får skriva faktatexter? De hittar inte bara på saker. De får söka fakta och ange källan i sitt material.

   Radera
 9. Ja och det var det jag ville komma till.
  Om alla elever får en Apple Mac data och en iPad köps in, inte ens billigare alternativ.
  Och dem inte bara får ha Internet som källa, och böckerna på skolan kanske inte är de senaste.
  Hur får man bra olika och granskande källor då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är iPadsen bara till låns. Vi har faktböcker på skolan, spm de också kan söka fakta ur. dessutom har vi ett jättefint skolbibliotek med nya böcker. Böcker om t.ex. människokroppen eller om Sveriges landskap behöver inte vara skrivna på 2000-talet, då denna information inte har ändrats ett dugg. I ämnen som geografi och samhällskunskap kan info ändras och där byts gamla böcker ut. Sedan får vi inte glömma att läraren är en kunskapskälla också. Eleverna får även ringa och maila för att ta reda på kunskap.

   Radera
 10. Åh vad skönt med powerwalk!

  SvaraRadera
 11. Men jag förstår ändå inte hur skolan har råd idag.. lärarna är rätt underbetalda, för det yrke dem utför.. och så får man nya datorer och så vidare till alla elever, när jag gick i skolan stod en dator i hörnet på klassrummet, eller så fanns det datasalar.. fick knappt en ny penna.. böckerna var skrangliga redan då..
  Liksom det har ändrats radikalt känns det som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det har inte ändrats egentligen, men behoven ser annorlunda ut. Vi måste forma eleverna efter vad de måste kunna när de kommer ut i arbetslivet sedan. Hur skulle det se ut om eleverna tar studenten och inte har någon datorvana alls? Vad det gäller datorerna så är det oftast äldre datorer som skolan har. Det är inte en till en. Sedan skiljer det sig mellan kommunerna. På många skolor har de inte t.ex. iPads. Kommunengarna har kanske inte alls lagts på skolan.

   Radera
 12. Ja jag har ingen aning om hur vissa kommuner lägger sina pengar.. men inte är det rättvist för fem öre..
  Hoppas du har en fin lördagskväll? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var synd att socialdemokraterna kommunaliserade skolan. Därför blir det skillnader. Skolan hade blivit mer jämlik om den var statlig.

   Radera