måndag 24 februari 2014

Åldersnoja eller nåt

Precis så kan det kännas!

Jag har inte riktigt förstått hur gammal jag faktiskt är. Jag känner mig som en flicka, men när jag tittar mig i spegeln får jag se en medelålders kvinna. Linjer, pigmentfläckar och volanger syns här och där. Känner inte igen mig själv på något vis. Att bli äldre är jag kanske inte rädd för. Jag är nog mer rädd för att börja se äldre ut. Man blir påmind om ens kommande ålder, när man hör andra klaga på att fylla 30 år. Herregud, hur kan dom?! 30 år är ju ingen ålder alls! Det tycker jag nu. Det tyckte jag inte för snart 10 år sedan. När jag var liten, tyckte jag att 40 år var en hög ålder och att alla som var 40 var gamla. Det räckte att någon hade körkort, så var hon/han gammal.

Jag tycker inte det var särskilt länge sedan jag var en av de yngsta på arbetsplatsen. Jag glömmer av att jag inte är det längre. På jobbet kan det ibland vara en fördel att ha några år på nacken. Yrkeslivserfarenhet är oftast inte så dumt. Dock finns det en nackdel med det: Tillåtelsen att att göra fel eller att be om hjälp på arbetsplatsen avtar på något sätt ju äldre man blir. Man förväntas att kunna allt.

Jag vet inte om jag har åldersnoja, men det känns bara lite läskigt att se äldre ut och samtidigt inte känna sig som en blivande 40-åring. 

15 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig, jag är 34 men känner mig som 18. Känns om om jag fastnat där.

  SvaraRadera
 2. Tror att man har såna där perioder. hur gammal man e eller hur man ser ut just nu . gammal.. ja känner mej tjock .. enn sån period är ja i jjust nu men orkar inget göra..

  Hoppas du haft en bra helg o får en fin start på veckan kram kram

  SvaraRadera
 3. Svar: Inte så bra. Åkt på maginfluensa och influensa med ledvärk och feber ...

  SvaraRadera
 4. Det känns igen... jag närmar mig nu med stormsteg 42... GAHHH.. JAG.. jag är ju bara typ 20 fortfarande... eller???

  SvaraRadera
 5. Sv* Ja verkligen super kul! :)

  SvaraRadera
 6. sv* Hihi ååh tack så mycket! :)

  SvaraRadera
 7. Man är inte äldre än man känner sig :)

  SvaraRadera
 8. Gemensamt problem med många, framförallt kvinnor som är mera medvetna om hur de ser ut. Så till slut så har det yttre och det inre inte mycket gemensamt faktiskt. Ibland tänker jag som är gammal nu att alla yngre som ser mig inte har en aning om min förmåga att festa, att dansa, att bli förälskad. Tur det kanske... "Skenet bedrar"

  SvaraRadera
 9. Känner igen det där. Jag tror nog inte att jag har åldersnoja. Men däremot kan man känna sig lite förvånad över att man inte är 28... typ. Det var ju nyss. Eller? (Är 38)

  SvaraRadera
 10. Används flitigt just nu :)

  Känner igen det där med åldersnoja. Men har insett att alla åldrar har sin charm :)

  SvaraRadera
 11. Nu har du chansen att vinna en bikini från To Die For, besök min blogg för mer information :) kram!

  SvaraRadera
 12. Jag fyller 27 i november och tycker att det låter jättegammalt. Jag känner mig inte alls som 27 =D Jag var nöjd med min ålder så länge jag var under 25! =D

  SvaraRadera
 13. Det är lurigt det där med ålder. Jag har den senaste tiden funderat ganska mycket på själva åldrandet och det är lite skrämmande. Jag är också en snart blivande 40-åring och steget som man tar när man kliver upp bland 40+ är stort? Eller jag vet inte, det är en pågående tanke som jag så småningom kommer skriva rent för att rensa skallen. Heja bloggande! :)

  SvaraRadera