tisdag 18 februari 2014

Snart odling!


Vill ha!

Jag åkte efter jobbet till Blomsterlandet för att bland annat köpa jord och fröer. Att snart få så med eleverna ska bli så himla roligt!! Att följa ett djur eller en växt som växer upp, brukar vara väldigt påtagligt för eleverna. Sedan blev jag nästan kär i denna fina växtlampa, men den fick stanna kvar där den stod. Det hade ju varit roligt med en sådan växtlampa och bevattningssystem på arbetsplatsen. Jösses, vad jag hade odlat med ungarna!

16 kommentarer:

 1. - ja men verkligen :) Haft en bra dag? kram

  SvaraRadera
 2. Får du åka på fritiden för att inhandla saker till jobbet? Om jag behöver handla något inom mitt jobb, så får jag åka på arbetstid.

  Jag skriver oftast inläggen i all hast. Då tänker jag inte på hur jag skriver/formulerar meningar osv. Det är ingen universitets handling jag vill skriva i mina inlägg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag behöver inte åka på fritiden för att handla saker.

   Man behöver inte skriva en universitetshandling för att formulera sig riktigt.

   Radera
 3. Vilken bra idé att odla i klassrummet:-) Lärorikt om inte annat!
  Har du sportlov nu eller?

  Kram Cecce

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eleverna hade sportlov i förra veckan, alltså v.7. Jag jobbade dock (Vi bytte avtal hösten 2012, så jag jobbar 40 h/v istället för 45.)

   Radera
 4. Så tråkigt att aldrig ha pengar i skolan. Vad får vi för våra skattemedel? Ett förslag är att söka fondmedel till extra resurser, tex växtlampor. Kuratorer brukar vara bra på så´nt. Henrik Ripa kanske skulle kunna skjuta till några hundralappar också ur kommunens kassa. Så Henrik, hoppas du läser detta; Ställ upp med lite vårpengar till de elever som skall lära sig om växter och odling.!!!!!!!!!!!!!! Som belöning kanske du då får en blomma också till ditt skrivbord. Ekologiskt odlad och närproducerad. Kunde det bli bättre??. Solveig Stenberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för denna kommentar!!!! Kanske vi kan få blivande trädgårdsmästare eller florister i klassen....? Vem blir inte glad över en blomma?

   Radera
 5. Den där belysningen är verkligen smart! Fick riktigt habegär jag med :)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad för sorts lärare är Du, i vilken klass och är det en kommunal eller friskola?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar med åldrarna 6-9 år dvs på lågstadiet. Jag jobbar på en kommunal skola.

   Radera
 7. När jag väl tar mig ur fågelboet (bor hemma, men snart är jag klar med min utbildning och då j*vlar!!) och skaffar eget boende så vill jag så och odla mer!! :)

  SvaraRadera
 8. Tack för Ditt svar. Anledningen till att jag frågade är ju så klart att jag jämför med vad som händer på Elins skola och andra skolor runt om i landet. Tyvärr är jag inte helt nöjd med skolan, men här finns inget alternativ, bara gilla läget.

  SvaraRadera