torsdag 6 mars 2014

Friluftsdag


Friluftsdag

Idag har det varit en mysig, lättsam och en frysa om tårna-dag! Vi har haft en friluftsdag i ishallen och det gick riktigt bra. Tänk er 120 ungar samtidigt i en ishall och det var inte det minsta kaotiskt! Barnen skötte sig exemplariskt och de hade roligt tillsammans. Sedan hade vi flera hjälpsamma föräldrar med. 

En varm kopp kaffe

När alla skridskor är knutna och eleverna är på isen, är det gott att ta en varm kopp kaffe innan det är dags att ta emot de första eleverna som vill ta sin fika eller bara vill vila lite. 

Pastasallad med kyckling, räkor, melon och fetaost

Lunchen bestod av en smaskig pastasallad. Den var riktig god, men när man kommer hem vill man allt ha varm mat. 

11 kommentarer:

 1. Gott ! jag älskar sallader av alla de slag :)

  Haha... ja, jag har seriöst funderat på vem den där stackars Tim som alla "hackar" på kan vara,
  och såhär i efterhand är jag rätt glad för att han inte finns och att det handlade om "kollektivt" pepp för hela gruppen :)

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktigt mysig dag! Själv hatade jag dock friluftsdagarna, särskilt när det var skidor eller skridskor. Men det är för att jag verkligen HATAR kyla och snö. Och blev inte bättre när lärarna tvingade mig åka... En gång så följde jag med men inte åkte (hade inga skridskor och ville absolut inte åka), och min lärare blev jättearg och ringde hem till mina föräldrar och sen tog hon kontakt med rektorn och satte ogiltig frånvaro på mig... Sen dess har jag verkligen hatat friluftsdagar. Hade kanske uppskattat dem om jag inte hade blivit tvingad till så mycket.. :/


  Svar: Tack! :) Kul att du gillar den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Friluftsliv ingår som en av målen i ämnet idrott, så mycket kan man inte välja bort även om man inte tycker är så kul i skoan. Skridskoåkningen gillade jag som elev, även om jag var som Bambi på isen. Skidor, däremot, var ingen höjdare.

   Radera
 3. kul med friluftsdag...det är alltid roligt att ha friluftsdag tillsammans med barnen:)

  SvaraRadera
 4. Älskade alla skridskofriluftsdagen? :)

  Dumbo the elephant.

  SvaraRadera
 5. Ja men de tackar jag för :) e snart tillbaks igen :*)

  SvaraRadera
 6. Kul för barnen och kanske även för lärare.
  Har alla barn egna skridskor eller får de låna?
  Är lite less just nu på skolan som ska vara gratis men faktiskt kostar en hel del - för oss med bara ett barn går det okey - jag är glad jag inte är ensamstående och ska försörja mig & Elin på min sjukersättning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om våra elever inte har några skridskor, så får de låna. Bussresan behövde de heller inte betala för. Matsäck fick de ta med sig dock.

   Radera