söndag 23 mars 2014

Kan jag vara introvert?

17 saker du kanske inte visste om mig:

 1. Jag gillar inte att mingelprata och framförallt inte bland människor jag inte känner. Jag känner inget behov av att knyta nya kontakter.
 2. Om jag är förberedd och vet ämnet, har jag inga problem med att prata inför många.
 3. Mitt favoritsätt att umgås, är över en fika eller middag tillsammans med en eller några få nära vänner.
 4. Jag upplever mig själv som lugn och trygg.
 5. Jag känner igen mig vid tjuren Ferdinand. Jag väljer hellre att dofta på blommorna än att stångas med de andra.
 6. Jag minns upplevda situationer väldigt väl. 
 7. Jag är analytisk. Ibland behöver jag tid på mig för att forma en åsikt, men kan komma fram till slutsatser som andra kanske har missat.
 8. Jag är inte blyg, men jag vill inte stå i centrum. Jag känner inget behov av det helt enkelt.
 9. Jag tycker bäst om att göra en sak i taget.
 10. Jag behöver vara ensam vissa stunder, för att hämta ny energi. Dock älskar jag att vara med mina nära vänner!
 11. Jag vet vad jag vill och är inte så lättpåverkad av andra.
 12. Andra kan nog uppfatta mig som frånvarande ibland, men jag väljer att vara tyst när jag inte har något att säga. Jag kan prata mycket om det som intresserar mig. Då kan jag bli engagerad.
 13. Om några har grälat kan jag känna spänningar i luften.
 14. Jag är inte tävlingsinriktad.
 15. Jag har svårt för att ta till mig av beröm.
 16. Bekanta uppfattar jag inte som vänner.
 17. I valet mellan att vara helt själv vartenda ögonblick i två veckor eller att ha bekanta omkring mig vartenda ögonblick i två veckor, väljer jag det förstnämnda.
Efter att ha provläst boken Introvert: den tysta revolutionen på nätet, så känner jag igen mig en del. Jag tror inte att jag är 100%-igt introvert, men det finns åtminstone ett par saker som stämmer in på min personlighet.  Läs mer hos Linus Jonkman.


Om du vill, kan du göra detta test som visar om du är introvert eller extrovert.  

Är du introvert eller extrovert?

13 kommentarer:

 1. Jag är extrovert, men hade hellre varit introvert! Ja, eller någonstans döremellan. Får alltid höga poäng med dessa tester. Gjorde en arbetsrelaterad test för ca 1 år sedan. Toppade poäng i extrovert...

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför vill du hellre vara introvert?

   Radera
 2. Kunde inte se bilder i din blogg :(

  Jag har varit ute på en lång promenad i vårsolen och njutit och nu ska jag snart kolla på skidskytte.
  Jag tror jag är lite av varje, på mitt jobb måste jag vara närvarande till 100%, på fritiden gillar jag att stänga in mig med en bra film, för att rensa och bara vara. Men jag umgås likväl med kompisar osv. för att få ny energi :)

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det gott.
  Hmm det lät som du berättade hur jag är :P

  SvaraRadera
 4. Jag gjorde testet och är extrovert. :) Märkligt att vi passar så bra på det vänskapliga planet, men det är väl för att vi kompletterar varandra.:)

  SvaraRadera
 5. Hur är det med att blogga? Är det extrovert eller introvert? För min del ser jag det som extremt extrovert och även så ser jag en person som bloggar som någon som har behov av att visa sig och sina åsikter. Inget fel i att vara sådan men det är inte så du presenterar dig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad står det någonstans att introverta människor inte vill dela med sig av sina åsikter?
   Sedan bloggar jag inte för att jag har behov att visa mig, utan jag jag har bloggen i form av en dagbok. Sedan kan man inte jämföra den digitala världen med den riktiga världen.

   Radera
 6. utan att testa så låter det som att jag mer som du...

  SvaraRadera
 7. Ojojoj var många punkter som man kunde bocka av som stämde med mig =)... Jag tror stenhårt på att man ska ha en viss mellanrum med sig sj och andra! Om det inte, som det också förmedlar att det gäller undantags vis, är med de närmaste *tummen upp*

  Take care out there!

  SvaraRadera