måndag 26 maj 2014

Visning pågår


Sicken bra bok!

Jag har nyligen läst ut Visning pågår av Sofie Sarenbrant. Boken handlar om när sexåriga dottern Astrid hittar sin pappa brutalt mördad i gästrummet morgonen efter familjen Göranssons husvisning i Bromma. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Har någon dröjt sig kvar efter visningen? Det enda som talar för det är att Astrid påstår att en främling har klappat henne på kinden under natten.
Kriminalinspektör Emma Sköld utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, och hemligheter som avslöjas stärker teorin. Men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?
Jag gillar boken för att den är lättläst och att mördaren inte avslöjas förrän i slutet. Inte är det heller den man misstänker starkt. Det känns som att det blir en uppföljare med tanke på hur den avslutas. Det var svårt att släppa taget om boken, helt klart!

Visst ser det konstigt ut?

Det enda jag stör mig på i boken är att Sarenbrant skriver kolleger istället för kollegor. Jag har förstått nu att båda stavningarna är korrekta, men jag har alltid skrivit kollegor och jag tycker det ser så fult ut, när det stavas med -er på slutet. Det är samma sak som att vi skulle skriva blommer, strumper eller jacker istället. Så är det åtminstone i min värld. 

Vilken stavning föredrar du?

14 kommentarer:

 1. Jag skriver kollegor. Men jag vet att båda är korrekt. Kolleger är väl till och med det ursprungliga va?

  Jag läser I andra andningen av henne... - är det här del tre i samma serie? Det är det va, eftersom det handlar om Emma Sköld...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Sarenbrants böcker och har läst alla hennes.

   Radera
 2. Ja de e verkligen helt underbart att bo nära havet

  SvaraRadera
 3. För mig heter det också kollegor. Tack för boktipset!

  SvaraRadera
 4. Det låter som en väldigt spännande bok - och jag har alltid skrivit kollegor! Det andra ser konstigt ut!

  SvaraRadera
 5. Tack för boktipset.

  SvaraRadera
 6. Gud så bra tips tjejen! Riktigt grymt :) Låter spännande!! Ha en underbart grym tisdag tjejen! Kramar.

  SvaraRadera
 7. Personligen föredrar jag o ....
  Tack för boktipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. o....... ? Nu blev jag nyfiken på vad du menade!

   Radera
  2. Hihi Jo o...Som i KollegOr :)

   Radera
 8. är väldigt sugen på att läsa denna:) bra tips!

  SvaraRadera
 9. Jag har precis lyssnat klart på den som ljudbok, jag gillade den också! :)

  SvaraRadera
 10. Kollegor!
  Tack för boktipset!

  Kram

  SvaraRadera