torsdag 17 juli 2014

Än klappar hjärtan


Läs den!

Denna bok läste jag ut för ungefär en vecka sedan. Boken heter Än klappar hjärtan och är skriven av Helena von Zwigbergk. Det är en berättelse om tre väldigt olika systrar och deras familjer. Det visar sig att de inte vet så mycket om varandra och att det finns många hemligheter.  Systrarna är mellan 40 och 50, och nu har de nästan nått den där punkten i livet där det är som det är. För Lena är inte livet särskilt långt, eftersom hon har fått cancer. Berättarperspektivet växlar mellan de tre systrarna Astrid, Lena och Sandra. Astrid är huvudpersonen i boken och hon står på gymnasiets skolgård och väntar på sonen Viktor som ska ta studenten. Närmaste släkten samlas, finklädda och med plakat och blommor. Viktors två småsyskon, mamma Astrid, styvpappa Henrik, mostrarna Lena och Sandra samt mormor Kerstin. Tills sist kommer stiliga pappa Michael från New York, vilket skakar om familjen fullkomligt. Astrids liv med Henrik blir annorlunda efter att Michael dök upp. Michaels ankomst är en smärtsam påminnelse om vad som hände den där sommaren på Fårö för snart tjugo år sedan. Då var de också alla samlade.  Det var den lyckligaste tiden i Astrids liv. Så plötsligt lämnade Michael Astrid ensam med deras nyfödda son.

Jag tycker att boken var lättläst och det var svårt att släppa taget om den. Jag tycker att Helena von Zweigbergk är en fena på att fånga livets ljus och mörka stunder i sina böcker. Boken är absolut läsvärd!

2 kommentarer:

 1. Jo...böcker är ju bra även om jag föredrar dem som talböcker.
  Men jag läser en bok just nu av Hans Alfredsson....fick ta fram mina läsglasögon som samlat dem en längre tid..typ några år.
  Får nog ta en sväng till optikern tror jag bestämt.

  Ha en skön dag nu :)

  SvaraRadera
 2. sv: Vad kul, då kommer det små recensioner om dem :D

  SvaraRadera