onsdag 23 juli 2014

En läsvärd bok


Läs den!

"Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det. Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor Vill de och kan de göra Sonja till viljes?
Sonjas sista vilja är en riktig bladvändare. Tre vanliga tjejer i femtioårsåldern rycks upp från sina liv och tvingas börja om på nytt under mycket ovanliga omständigheter. Vi följer dem andlöst vare sig det handlar om heta kärleksaffärer i Paris, jobbiga exmakar i Stockholm eller gulliga barnbarn i Östersund. Det här är en härlig, romantisk komedi som lockar till både skratt och tårar och som är helt omöjlig att lägga ifrån sig."

Åh, vilken underbar bok! För ungefär en vecka sedan läste jag ut Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg. Så tomt det blev, när jag hade läst ut den. Det kändes som att säga "Adjö!" till en gammal god vän. Jag hade velat vara med i "den världen" ett tag till. Det var absolut en feel good-bok. Boken var välskriven och väldigt oförutsägbar. Tänk om man själv råkade ut för det som Maggan, Rebecka och Susanne gjorde! Då hade man vågat att ta drastiska beslut. Nu ser jag framemot att läsa Sonjas hemlighet.

5 kommentarer:

 1. Tusen tack!
  Varma (verkligen varma! :)) hälsningar från
  Åsa Hellberg

  SvaraRadera
 2. Tack för boktipset, den vill jag läsa.
  Efterlyste just lästips i min blogg idag.

  SvaraRadera
 3. Den boken står på min läslista. Trevlig blogg du har. Jag tittar nog in igen.

  SvaraRadera
 4. Tack för boktipset! Tittat på den vid ett tillfälle. Kram

  SvaraRadera