lördag 23 augusti 2014

Facebook = en arbetsplats?!

Facebook för mig var från början en nätverkstjänst där man kan "hålla koll" på vad ens vänner gör och en plats att på enkelt sätt att hålla kontakt med avlägsna vänner och släktingar. Men jag kom nyss på att facebook för mig börjar förvandlas till en mer jobbrelaterad plats. Samtidigt som jag loggar in för att slökolla vad som har hänt för vännerna, så kollar jag gruppernas uppdateringar. Jag är med i olika grupper som har med läraryrket att göra. Detta leder till sin tur att man faktiskt jobbar en hel del även på sin fritid. Jag hittar ganska mycket material, som verkar bra. Internet är en guldgruva vad det gäller det. Det svåra i det här att man samlar en hel del material som man faktiskt inte hinner pröva, vilket kan kännas lite frustrerande. Man hinner heller inte att grotta ner sig och förvandla de olika idéerna till sitt eget sätt att jobba.

Jag är med i följande grupper:

Att var med i grupperna kan på så sätt var både på gott och ont. Att få en massa tips är ju fantastiskt! Men man tar emot dessa tips på ens fritid och där börjar ju processen. Man tänker: "Det där måste jag pröva!" Eller "Hur kan jag använda detta material så det passar mina elever?". 

Hur ska man lyckas att koppla bort jobbet till 100% från ens fritid?

7 kommentarer:

 1. nej, jag är dålig på det där med bortkopplande... har jag svårt att somna om på nätterna brukar jag komma på mig själv med att börja planera de kommande dagarnas jobb... måste bättra mig! men visst är Facebook med allt vad det innebär också en guldgruva! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Facebook är en guldgruva men samtidigt ger det en svårighet från ens jobb.

   Radera
 2. Ja visst är de så. Är lite förvånad att jag har fått ett liv :-)

  SvaraRadera
 3. Du får väl kolla in de där grupperna på jobbtid?=)
  Jag är nästan ALDRIG inne på Facebook längre, tycket det tappat allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig att jag går in på jobbtid på facebook.

   Radera
 4. Facebook har jag endast för privat bruk. Har en egen sida på FB som är jobbrelaterad där jobbfolk kan få tag på mig och där jag kan följa grupper som har med jobbet att göra om jag vill. Jag delar upp mitt jobbliv och privatliv på det viset och det har alltid känts jättebra!

  I övrigt gäller det att göra jobbet på jobbet och inte ta hem jobb på kvällarna.

  Kram

  SvaraRadera