tisdag 23 september 2014

Då var det dags


Ålderstecken?

Jaha, då var det dags. Nu väntar årligen (?) kontroll av boobsen i 34 år framöver. Jag ser inte direkt framemot dessa besök. Boobsen ska klämmas och pressas ihop i röntgen. Hur skönt är det, liksom? Det är frivilligt, men samtidigt är det ju självfallet förmånligt att få bli erbjuden mammografi. Det är inte ju överallt i världen man blir det och endast en hundralapp ska hostas upp av mig. Sedan är det bara att hoppas på att ingen bröstcancer upptäcks. 

10 kommentarer:

 1. här går vi vart tredje år tror jag... jag var första gången i fjol så det är ett par år till nästa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det säkert här också. Jag fick bara för mig att man gick varje år.

   Radera
 2. tror det är olika från landsting till Landsting precis som kommuner gör olika

  SvaraRadera
 3. Numer har de nya apparater mjukare (iallefall här)& denna kontroll är oerhört viktig eftersom kvinnobrösten faktiskt är Färskvara ändrar sig månad för månad!!!!
  /Helena

  SvaraRadera
 4. Jag håller tummarna! Kan säga att jag har gjort det och det kändes ingenting när gjordes så du behöver inte vara orolig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske en fördel med större boobs, för då gör det kanske inte lika ont.

   Radera
 5. Det är värt den smärtan. 2009 upptäcktes en förändring i mitt ena bröst tack vare mammografin. De tog bort en tårtbit och efter strålning ett antal veckor så var det bra med det. Cellgifter slapp jag. Om jag inte gått på mammografin....ja....jag är glad att jag gick....så iväg bara! hihi :)

  SvaraRadera