lördag 6 september 2014

Iskallt vattenUtmaningen där det går ut på att man ska hälla en hink med iskallt vatten över huvudet, har väl inte undgått någon. Den cirkulerar runt i alla sociala medier. Det är för en god sak, men hur många är väl medvetna om syftet? Det nämns kanske i videoklippet att man ska skänka pengar till ALS-forskningen, men det finns ingen hänvisning till vilket konto man sätter in pengar. Det tycker jag är en stor miss. Jag tror att själva grejen med att stödja forskningen glöms av och att många bara lägger ut en film där man får iskallt vatten över sig. Mer blir det inte. Men nu har jag tagit reda på hur man kan ge pengar. Det kan man göra genom att ge en gåva här eller att sms:a ALS till 72901 och man skänker då 100 kronor till forskningen. Om du gör utmaningen, kom ihåg att tala om eller på något annat sätt visa hur man skänker pengarna.


Minns ni Ulla Carin Lindqvist? Hon var nyhetsankare på Rapport.

Har du antagit utmaningen? Jag kommer inte få vatten över huvudet, men jag ska skänka 100 kronor till forskningen.

4 kommentarer:

 1. Skön dag, rätt trött hela dagen.
  Jobbade delat igår på jobbet:P
  Både morgon och kväll. är helt mör efter en sån dag.
  Din lördag? :)

  SvaraRadera
 2. Alltid bra med insamling när pengarna går till ett bra syfte. Hörde däremot på radion att hinken med isbitar kunde vara farligt att få över sig. Det blir en chock för kroppen med dom kalla isbitarna.
  Ha en fortsatt skön kväll. Anita

  SvaraRadera
 3. Min kollegas man har drabbats av ALS. - och fort går det.. han har vetat om det i mindre än ett år och kan redan inte prata. Och av respekt för henne skulle jag aldrig ställa upp i denna utmaning, hon själv kom till jobbet gråtandes. Och jag förstår henne, med tanke på att ishinken ska syfta till att friska människor ska känna hur det känns att ha muskler som inte lyder en. Men det är inte vad ALS är. DET är inte awareness. Så... gör inte challengen, till förmån för de anhöriga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att syftet med utmaningen var att man skulle känna att ha muskler som inte lyder en, hade jag faktiskt inte förstått eller tänkt på. Nu fick jag ett annat perspektiv på detta. Jag förstår din kollegas reaktion. Verkligen.

   Radera