söndag 15 februari 2015

Betyg från årskurs 4


För eller emot?
Förslaget om att elever i åk 4 ska få betyg, gillar jag inte. Jag tror inte att betygsättning i denna ålder skulle generera bättre resultat. Från åk 6 är helt ok, men från åk 4 - NEJ! Många är emot förslaget. Det enda som hjälper är mer resurser till särskilt stöd och rätt förutsättningar för lärarna. Då kommer eleverna nå sina mål. Regeringens förslag vad det gäller nationella proven, är att rättningen ska ske centralt. Det kanske vore något däremot.


Är du för eller emot betyg från åk 4?

3 kommentarer:

  1. Givetvis emot, jag är emot betyg från årskurs 6 också. Jag ser inte hur det skulle leda till ökat lärande. I slutet av grundskolan är det okej att ens kunskaper omsätts i betyg känner jag, eftersom då är den sista obligatoriska skolgången klar och det är bra att kunna få en överblick av sina kvaliteter, men ärligt talat tycker jag betyg i nian räcker.

    SvaraRadera
  2. betyg är ett bra sätt att tala om hur man ligger till i vilken nivå man är. Om man slutar ta betyg på så hårt allvar o använder som vilken annan skala som helst att det är ett verktyg för att visa nivå så kanske det inte skulle bil så konstigt jag tror att många tar detta för allvarligt :)

    SvaraRadera
  3. Jag orkar inte ens kommentera mer än att jag blir så arg när jag läser om folk som vill bestämma över saker de inte vet ett skit om. Å ja, skolverket ska rätta NP eftersom det är de som vill ha det! Det är mina personliga åsikter om detta.

    SvaraRadera