tisdag 17 mars 2015

Träna med pulsklocka


Inspirerande läsning
I senaste numret av Tara (ja, jag läser denna tidning nu då jag fyllde 40 förra året), kan man läsa om träning. Det finns bland annat en artikel om löpning. Jag kan inte förneka att jag blir inspirerad av att läsa sådant här och har därför kikat runt på denna sajt

Träningsprogram
I tidningen finns ett träningsprogram med för nybörjare. Att springa 30 sek och sedan gå 30 sek, borde jag ju klara av. Då kanske jag skulle klara av att att sätta igång med löpningen. Jag sprang faktiskt lite i helgen. Jag gick raskt varvat med löpning. Hunden hakade på ganska bra. Ännu bättre än jag borde jag väl tala om. 

Pulsklocka
För att hålla kolla på tider i träningsschemat, som jag är sugen på att testa, skulle jag behöva en pulsklocka. Då kan jag ju förutom hålla koll på tiden även på pulsen och fettförbränningen. Det är inte alls dumt, dessutom kan alla siffror/mätning sporra mig till att ge det lilla extra. Jag har spanat in denna från MediStore.se, som jag gärna vill ha. Den verkar ha de funktioner som jag behöver, dessutom är designen snygg. 

6 kommentarer:

 1. Jag sprang 5km för första gången när jag var 30 och sprang två gånger i veckan i några månader (att jag sen gav upp och aldrig började igen är en annan femma...). Kan jag, kan alla :) Lycka till!

  SvaraRadera
 2. jag äger ingen... och tänker inte skaffa någon. Jag varken tar tid på mina rundor eller mäter pulsen. Enda gången jag får koll på läget är när jag springer nåt lopp där man faktiskt klockas...

  SvaraRadera
 3. Svar: Åh, tack skall du ha :)

  SvaraRadera
 4. Blev sugen på löpträna, men det är nog ganska långt bort innan det lär ske. Jag får nöja mig med promenader med Hugo i vagnen :)

  SvaraRadera
 5. Så pepp jag blir, jag bör också köra intervaller för att få upp tempot, använder mig av runkeeper så får man ställa in hur ofta man vill höra medeltempo osv, men en pulsklocka hade nog också varit bra ;-D

  SvaraRadera
 6. Heja dig! Jag försöker också komma igång med löpningen igen, men det går bara inte. Jag har en gammal skada i en fot som gång på gång börjar bråka med mig så fort jag har sprungit några meter:'( Bättre lycka åt dig!

  SvaraRadera