måndag 6 april 2015

Nu är kräken här


Usch och fy!
Tiden för fästingar är här till hund- och kattägares fasa. Nu har man fått plocka bort den första fästingen från hunden. Dessa äckliga små kräk! Jag är glad när jag upptäcker fästingar i tid (dvs innan de har satt sig). Än har jag inte gett Yambo något fästingmedel denna säsong, men jag får snart börja med det. Dock är det svårt att veta vilket man ska ge honom.  Jag vet inte vilket som fungerar till 100%. Jag har gett Yambo Frontline, men jag är inte så förtjust att ge honom nervgift. Sedan har jag även gett honom Fixodida ZX, ett pulver som innehåller naturliga ämnen. Till en viss grad har det säkert fungerat, men en och annan fästing har allt satt sig ändå. 

Har du något tips på fästingmedel som fungerar?

14 kommentarer:

 1. Såg någon reklam om något halsband som kan förhindra stor del av fästingar - testat det?

  Svar: Ja, jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det, har lite favoriter på pinterest och googlemappar men har inte kollat i butik ännu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, halsbandet har vi aldrig testat. Kanske är det värt att prova.

   Radera
 2. Ush då. Har samma tips som Mizca; fästnings halsband. Det hade vi på våran gamla hund och den funkade jätte bra! Kommer dock inte ihåg vart vi köpte dem tyvärr men ska nog finnas på vilken djuraffär som helst skulle jag tro. :)

  SvaraRadera
 3. Ja, usch! Jag har plockat ett gäng på katterna redan. Min dotter hade fästinghalsband till sin hund och tyckte det fungerade bra.

  Önskar dig en suverän kväll!

  You Rock!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fästinghalsband kanske man ska testa. Är det farligt som människa att ta på?

   Radera
 4. Tyvärr behöver ju jag inte engagera mig mot att hålla fästingar borta från fyrbenta längre... Men på jobbet sa en nybliven hundägare att det numera finns en tablett som man kan få utskriven av veterinären som var JÄTTE BRA.
  I kväll pratade jag med en annan hundägare som skulle åka till Apoteket och hämta ut denna tablettsort som skulle vara så bra, det får alltså bli mitt tips: Att höra med veterinären om denna tablett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där tabletten kände jag inte till. Tack för tipset!

   Radera
 5. Usch! HATAR de där äckliga djuren...

  SvaraRadera
 6. Fästinghalsbandet är ju värre gift i än Frontline. Tar du i det måste du tvätta händerna. Om du menar de som säljs på Apotek.

  SvaraRadera
 7. ja du de där små otäckingarna är inge roliga

  SvaraRadera
 8. Usch för de där otäckingarna,jag fick Borrelia av en som inte hann sätta sig ens :(
  Dessutom enligt min Läkare kan de flyga *ryser ....

  SvaraRadera
 9. Det allra värsta djuret.....

  SvaraRadera