tisdag 16 juni 2015

Om denna tisdag


Webbaserad kurs
Idag har jag tillsammans med mina kollegor fördjupat oss i en webbaserad kurs om bedömning och betygsättning som Skolverket står bakom. Genom diskussion och genomgång av en kollega, tycker jag att jag fick lära mig mycket. Jag tycker att det är viktigt med sådana diskussioner på en skola, så en gemensam syn på bedömning skapas. När man själv gick sin lärarutbildning existerade knappt föreläsningar om bedömning. 

God lunch
Vi intog en god lunch i trevlig gemenskap. Idag blev det god pannbiff, färskpotatis och brunsås. Tänk att vanlig husmanskost kan smaka så gott! 

Dagens visdom

Förutom de pedagogiska diskussionerna idag, så fick jag även ta till mig det här.  Tänk att denna lärdom är något jag faktiskt aldrig har tänkt på. Har du?

5 kommentarer:

  1. Tycker det är jätte bra att man pratar om bedömning då texter kan tolkas på så många olika sätt. Och en gemensam syn gynnar ju alla så det blir mera rättvist. Och visst är det fantastiskt att man hela tiden fortsätter lära sig inom yrken trots att man gick utbildningen för flera år sedan.

    SvaraRadera
  2. Ja, skolan har förändrats mycket över åren!

    SvaraRadera