söndag 19 juli 2015

Bloggbikten

Nu är det dags för Bloggbikten, bikten där ni får veta sanningen om bloggaren genom några bekännelser. Här kommer 11 frågor som ni bloggare kan svara på. Frågorna har Silje kommit på.
1. Hur många unika besökare har du per dag och önskar du att det var flera?
Beror på hurudana inlägg jag har skrivit och hur många. Sedan beror det också på hur aktiv jag själv har varit att kommentera andras bloggar. Antalet unika besökare jag har per dygn, har jag dålig koll på. Men jag vet att jag oftast har mellan 200 - 600 sidvisningar per dygn.

2. Kollar du din statistik flera än en gång per dag? 
Jag kollar statistiken flera gånger per dag. Det är riktigt roligt att kolla! Vem säger att statistiken inte är så viktig?

3. Önskar du att din blogg vore större?
Såklart! Inte skulle jag ha något emot att ha en mer känd blogg och att den skulle kunna bringa in pengar. 

4. Kopierar du andras idéer till blogginlägg?
Njä inte rakt av, men om jag tycker någon har ett bra inlägg så kan jag bli inspirerad av det och göra ett liknande. Jag har ibland frågat om jag har kunnat låna bilder eller inlägg gentemot att jag har länkat till deras blogg. 

5. Vad drömmer du om i smyg då det kommer till din blogg? 
Att jag skulle få ca 1000- 2000 unika besökare per dag! Samtidigt har jag svårt att se att min blogg skulle kunna bli så stor. Drömma kan man dock alltid göra. För att kunna slå igenom som bloggare ska man antingen vara en duktig fotograf, vara vacker eller skriva provocerande saker. Jag gör inget av detta.

6. Ställer du upp din mat snyggt innan du äter, bara för att få en blogg- och instragramvänlig bild? 
Jaa... Beror väl kanske lite på. Jag fotar oftast maten innan jag äter. Men om jag ställer upp maten extra snyggt, det tror jag inte att jag gör.

7. Kommer du på dig själv med att tänka ”oj det där blir fint till bloggen” eller ”det där skall jag blogga om” eller ”jag köper det här för det kan bli fina bilder till instagram/bloggen"?
Alltid! Men för det mesta glömmer jag bort det sen hahah... Någon gång har jag nog köpt något just för bloggens skull. Då och då dyker eventuella bloggämnen upp. Antingen efter en idé av någon annan eller av en själv.  Jag fotar och sparar inlägget som utkast.

8. Tröttnar du någonsin på din blogg eller att blogga? 
Nej jag tröttnar nog aldrig, men inspirationen försvinner nog ganska snabbt, speciellt på dagar där man bara sitter hemma. Sen finns det ju också dagar då man har för mycket att göra så man inte hinner tänka på bloggen alls. 

9.Vad tycker du om affiliate-länkar? Tycker inte alls om dem, men är medveten om att jag råkat ha det på min blogg och jag tror det är pga något virus på min dator, så det kanske bara är jag som ser dem? 
Jag gillar inte alls dessa! Jag gillar heller inte en massa annonser på en blogg. Jag tycker det ser rörigt ut med annonser på en blogg. En blogg är mer stilren utan.

10. Tar du stress över din blogg eller om du inte uppdaterat? 
Nej, men jag känner mig nog ganska besviken på mig själv när jag inte gör något inlägg på bloggen någon dag. 

11. Delar du öppet din blogg på sociala medier eller känner du dig lite ”blyg” över din blogg?
Ja, jag delar öppet min blogg. Jag delar mina inlägg på olika blogg-grupper på Facebook. Sedan visas mina senaste inlägg på bloglovin. Jag blir ibland lite blyg när jag möter en person på orten, som talar om att hon/han läser min blogg. 

12. Om du skulle ändra något på din blogg, vad skulle det vara? 
En annan design kanske. Annars vet jag inte. Kanske innehållet i mina inlägg.

Besökstoppen

16 kommentarer:

 1. 1. har ingen blogg
  2. nej, se ovan
  3. nej, se ovan
  4. nej, se ovan
  5. Hade en rolig blogg men stängde den då 2 av barnen hade jobb där dom inte ville synas med sina familjer. Skulle gärna vilja ha en blogg (för familj/släkt o vänner då jag har mkt att säga!
  6. ......
  Oj dessa frågor är ju inget för mig.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, tyvärr var inte frågorna för dig.

   Radera
 2. Vilken kul grej! :) Roligt och läsa dina svar :)

  SvaraRadera
 3. Tack för din fina kommentar :) Kul läsning!

  SvaraRadera
 4. Kul idé med bloggbikten!! Näää så sant, vart tof sommaren vägen?! Jösses har varit så dålig på att uppdatera på grund av personliga skäl, ibland kommer livet & sjukdomar i vägen!
  Nu är det sommar & semester, skönt det i alla fall, så himla kul att du hittade tillbaka till mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas livet har kommit tillbaka nu då!

   Radera
 5. Haha jag vet.
  Jag satt tröööött på jobbet mitt i natten och bara skrev och tänkte inte ens =)

  Ja det var superkul :)

  För att få en stor blogg, så ska man väl bara vara sig själv? ;)

  SvaraRadera
 6. Roligt att läsa! Det är lustigt det här med kändisbloggar för det är bara några få av de större bloggarna som jag tycker är intressanta. De flesta bloggar jag själv läser är betydligt mindre och känns mer “äkta” på något vis. :) Kram Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger något i det. Jag håller med dig om att det bara är få kändisbloggar är bra.

   Radera
 7. Vad roligt att du också gjort bikten! Intressanta svar. Håller delvis med om det där att det är att vara vacker, en bra fotograf eller skriva provocerande verkar vara framgångsreceptet. Lite tråkigt då känner precis som du, att jag inte riktigt kan placera mig under någon av de kategorierna. Vi får hoppas att vi skriver tillräckligt intressant för att intressera några istället :)

  SvaraRadera
 8. Kul att läsa dina svar på bloggbikten! :) Jag håller med dig om att framgångsreceptet verkar innebära att vara en duktig fotograf, vara vacker eller skriva provocerande saker - helst allting på samma gång. Men genom att vara sig själv och skriva ärligt tror jag att man också får de mest genuina läsarna. :)

  SvaraRadera
 9. kul att läsa dina svar! :) Fotografering är ju min största hobby, kanske jag har en minimal chans ändå, haha :D är väl sen normalvacker, och att skriva provocerande inlägg är verkligen inte min grej, jag skulle bara må dåligt av att på flit uppröra andra människor.. Förstår inte hur nån egentligen kan må bra av det.

  SvaraRadera