fredag 14 augusti 2015

Gräsänka och augustisol

En vecka har man redan hunnit jobba efter semestern. Det har gått fort och det har inte alls varit så jobbigt att stiga upp på morgnarna som jag först trodde. 
Thaimat och rosé
Under helgen är jag gräsänka, då min man är i Orsa med kompisar och cyklar. Att laga mat till mig själv ikväll, kände jag mig inte så lockad av, därför köpte jag hem thaimat. Jag har kvar mat till imorgon. Fint det! En fantastisk vecka har det varit vädermässigt, så även ikväll. Solen skiner och det är ljummet. Då ska det vara rosé!

Hjortron
Min man smsade mig denna bild på skogens gula. Hjortron är ju så gott! Synd att vi i söder inte är bortskämda med dessa goda bär. Jag älskar våfflor med grädde och hjortron!

I helgen ska jag njuta av augustisolen och längta efter min man. Vad ska du göra?

5 kommentarer:

 1. Nyligen tipsade jag om svampställe. Hjortron plockar man i Härskogen, på sank mark. Vissa år är det gott om, andra år finns inget alls. Det hänger på vårvädret om blommorna får sitta kvar. Så. när man har åkt från Lerum och tagit av in på Härskogsvägen och åkt en sträcka kan man komma hem med både hjortron och svamp.

  SvaraRadera
 2. Sv: Tack så jätte mycket!
  Gud vad gott med hjortron, tråkigt att man själv inte vill ge sig ut för att plocka de :(

  SvaraRadera
 3. Skönt att första arbetsveckan känts bra. Är ju alltid lite speciellt att komma tillbaka efter en ledighet och jag misstänker att elevern akommer på måndag och då blir det full fart.
  Så gott med thaimat, blev riktigt sufen på det jag också. Kanske tar jag en thailänds öl till och senare ett glas kall fransk rosé.

  SvaraRadera
 4. Det där såg ju inte fel ut !!
  Hjortron är verkligen skogens guld !
  Jag vet att det finns i närheten av mormor och morfars stuga,
  men här i krokarna har jag tyvärr aldrig funnit några :(

  SvaraRadera
 5. Åh gott med hjortron :D
  Jag tycker inte heller att det var så jobbigt att gå upp tidigare på mornarna, kanske för att jobbet är ganska kul som lärare ;) :D

  SvaraRadera