tisdag 17 november 2015

Lärarstress


Mitt klassrum
Just nu är man inne i perioden, då det känns som att det bara är jobb och sömn. När utvecklingssamtal ska utföras, elevernas kunskaper ska bedömas och när lucia samtidigt knackar på dörren, då känns tiden bara för knapp. Däremellan ska man planera lektioner och böcker ska rättas. Eleverna ska man också ta hand om, givetvis! Jag älskar mitt jobb och jag trivs som fisken i vattnet (men det är mycket nu.). Påpeka nu inte för mig att jag har loven eller att eleverna slutar strax efter 13. Då känner man inte till en lärares arbetsuppgifter eller hur många timmar vi jobbar per vecka. 

6 kommentarer:

 1. ja det vill på hopa sig den här tiden på året... hoppas du kan få struktur på tillvaron och hinner njuta lite av den analkande julen

  SvaraRadera
 2. Det är när jag läser det här jag inte längtar tillbaka till jobbet :)

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att det är fullt upp :)

  sv: Tack! :D

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där... Att dessutom byta jobb mitt i läsåret (självvalt, visserligen) gör att det blir ännu mer jobb. Överlämning, avslutning och annat som varvas med luciaträning, julpyssel etc. Hektiskt, japp! =)

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen mycket i utvecklingssamtalstider, jag var så glad när jag hade mitt sista innan höstlovet :) Tiden efter att barnen slutat på eftermiddagarna springer verkligen iväg och man hinner inte allt man kanske borde. Men det är ett kul jobb, det håller jag med om. Det känns som om man gör skillnad för barnen och det är kul att se deras utveckling :D

  SvaraRadera
 6. Har en kompis som jobbar som lärare. Tycker ni gör ett helt fantastiskt jobb. Eller rättare sagt det är nog inget arbete det är ett kall, speciellt med tanke på era låga löner och alla förändringar. I näringslivet är den knappt någon längre som jobbar 40 timmar, ni har betydligt längre arbetsdagar. Dessutom är er mijö minst sagt högljudd och jobbig. Så japp, jag förstår att du har mycket inte bara just nu.

  Stort tack för titt-in hos mig:-)

  SvaraRadera