fredag 15 januari 2016

Spår efter Balder

Balder är nu 9 månader och vi tränar honom att vara ensam hemma ett par timmar. Helt ensam är han inte eftersom han är med Yambo. De har ett perfekt sällskap av varandra. Tidigare har han varit ensam max en timme med Yambo och det har funkat,
Oj, då!
Att vara ensam utan matte eller husse är visst lite jobbigt. I onsdags, när jag kom hem, såg det ut så här i köket. Balder hade bitit i väggen och på listen, trots att han var aktiverad en lång stund innan. Gipsväggen och golvlisten smakade visst väldigt gott. Jag googlade på detta, för man villl ju veta vad det kan bero på. Att valpar biter på väggar, är tydligen inget ovanligt problem. Balder har aldrig gjort det, när vi är hemma. Kan Balder vara understimulerad? Stressad? Behöver vi bara ge honom TID? Man kan ju verkligen fråga sig varför?

Bitterspray
Nu har vi införskaffat bitter-spray och sprayat på väggen. Det ska visst ge en skarp lukt och en illa smak. Nu hoppas vi att det hjälper och Balder inte biter på väggen igen. Om detta inte funkar, kanska man ska testa Adaptil. Eller ska man sluta prova olika "genvägar"? Tillsammans med oss är Balder väldigt lugn och gosig, men kan vara reserverad mot främlingar. Det behöver dock inte vara fel. Nu hoppas vi på bitters-sprayen!

5 kommentarer:

 1. Hoppsan! Glad att jag lyckades med ensamträningen utan problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju bra! Yambo bet aldrig sönder något som valp.

   Radera
 2. Ni måste ensamträna honom om ni inte gjort det innan. Han blir stressad i situationen tror jag. Adaptil kör vi på Walle både halsband och i väggen vid nyår och fyrverkerier. Fungerar sådär. Tror det tar olika på olika hundar. Bra ändå att försöka träna så Balder kan vara utan medel i längden. Börja med ett par minuter och sedan öka! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ensamtränat Balder innan. Vi har börjat med korta stunder och sedan ökat. Han har aldrig varit på väggen innan. Däremot har han fått i sig ett litet doftljus en gång.

   Radera
  2. Kanske tillfälligt då eller så är han i spökåldern och mer känslig just nu. Kram

   Radera