torsdag 14 april 2016

Balder på ny kurs

Det blev aldrig någon uppdatering igår. Jag varken orkade eller hann med det. Efter jobbet åkte jag direkt hem. Rastade hundar. Åt lite grand och sedan bar det iväg till brukshundklubben. Det var dags för första tillfället på ny kurs för Balder. Väldigt roligt!

Balders resultat

I augusti 2015 började Balder på valpkurs och nu är det fortsättning på detta. Så himla roligt med hundkurs! Vi fick göra ett allmänlydnadspass igår. Det var flera olika moment som hunden skulle göra med sin hundägare. Vi fick såklart se vad vi behöver träna mer med Balder. Vi visste egentligen redan innan att vi behöver träna Balder mer på kvarsittning och stoppkommando. Tur att vi ska gå på kurs! Sedan ska vi träna och träna så att det sitter. Inkallning är Balder duktig på, men han har svårt att sitta kvar utan hjälp. Han kommer annars på en gång när man ropar på hans namn. Tyvärr blev Balder lite stressad igår med alla nya människor som stod och tittade på honom, så visitationen gick inget vidare. När vi kollar öron, mun och tassar här hemma eller hos veterinären är det inga problem. 
Det är verkligen nyttigt att gå på hundkurs och roligt är det också!. På brukshundsklubben är det ingen som blir irriterad på om hunden eller ägaren "gör fel", utan man får bara stöttning på hur man kan göra istället. Sedan har man tillgång till sådana bra och stora ytor att det går att träna utan några störningsmoment.

En gammal bild

Nu ska vi träna Balder ordentligt på kvarsittning till nästa gång. Vi har två veckor på oss. Problemet med mig är att jag sätter ribban väldigt högt. Jag har förstått nu att man kan bara börja med 1-2 meters avstånd och kanske bara ett par sekunders kvarsittning. Sedan belöning på det.  Levergodis funkar alltid!

4 kommentarer:

 1. Vilken fin bild på Balder =)
  Skojsigt med hundkurs.

  SvaraRadera
 2. Att få dem att stanna kvar kan vara lite svårt ibland :P

  SvaraRadera
 3. Nej jag kommer aldrig sluta blogga helt, kan bara inte bestämma vilken portal jag ska blogga från :P

  SvaraRadera
 4. Skoj med kurs :)

  Tack för länken, skall kika in den :)

  SvaraRadera