onsdag 8 juni 2016

Den blomstertid


Dags för sommarlovsavslutning

Imorgon är det avslutning. Jag begriper det inte. Avslutning? Vart har tiden tagit vägen? Jag har inte ens hunnit se framemot denna dag. Nu känns det bara ofattbart. Ska jag inte få se mina elever igen förrän den 18 augusti?! Det känns som evigheter tills dess.


I slutet av vårterminen är man dock ganska så trött som lärare (säkert som elev också). Bedömningar och utvecklingssamtal som ska göras, alla möjliga olika typer av skolaktiviteter ska utföras, öva inför avslutningen, allt som ska slutföras med mera. Jag kan erkänna att det ska bli skönt med ledighet, men samtidigt är det inget jag har hunnit längta efter. Imorgon är jag den som snyftar till Den blomstertid nu kommer. Jag tycker det är en sådan vacker psalm och det är svårt att hålla tillbaka tårarna när man hör den. Jag avstår gärna från att sjunga, men att lyssna på eleverna gör jag gärna!

Hur minns ni era sommarlovsavslutningar?

6 kommentarer:

 1. Det går fort ska du se. Ser skönsång i kyrkan framför mig. Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Kul att du tittade in hos mig.
  Den blomstertid är fantastiskt vacker. Min dotter ska ha dop i helgen och när de valde psalmer tänkte hon inte på att den är en psalm annars hade hon tagit den. Vi hade redan skrivit dopprogrammen när hon kom på det... Ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 3. Jag ska på avslutning i morgon, fredag. Fatta att ungen slutar sexan i år. Jösses...

  SvaraRadera
 4. Vi hade avslutningen idag, det var jättefint. Det var också väldigt speciellt och roligt då det var med min första klass, tänk att jag har varit lärare i ett år nu :D

  SvaraRadera