tisdag 26 juli 2016

Ett erkännande

Ok, jag erkänner!! Jag kollar faktiskt på olika youtubers ibland, jag gör det. Jag tycker att det är lite underhållande, fast att jag är 40+. Dessa youtubers (eller ska jag kalla det vloggar?) vänder sig nog mest åt tonåringar. I min ålder är det nog inte så många som kollar. Varför började jag då titta? Jo, jag hörde eleverna på skolan prata om olika youtubers och jag blev bara tvungen att kolla upp. Då är det ju lättare att förstå och hänga med i elevernas samtal.
Jag kollar inte slaviskt, jag ser inte varje videoklipp de lägger upp och ser inte alltid klart varje avsnitt. Är det ett avsnitt som är närmare 30 minuter, så ser jag max halva.


Jag tycker att Felicia Bergström gör fina videos. Snygg text och andra bilder som flyger in. Dessutom tycker jag alltid att hon är så glad och glädje smittar, eller hur?Jocke & Jonna är ju helt underbara! De gör roliga videos och de verkar ju ha kul jämt. Detta par verkar vara gjorda för varann. Vilket fint brudpar de var när de gifte sig! Följ deras kanal!Therese Lindgrens klipp tittar jag också på. Alla hennes avsnitt, där hon testar en massa produkter hoppar jag helst över. Hennes klipp, där hon gråter, blir också för mycket, Annars är det rätt underhållande att kolla på.Ida Warg bjuder på många videos med träningstips och kosttips. Just i detta klipp delar hon med sig av sommarminnen. Se vilken söt farmor hon har!Elin Kungsman delar med sig av sin vardag med sin sambo och son. De bor tillsammans i ett gulligt litet hus. Elin bloggar också HÄR!

Jag tycker det är fascinerande att dessa youtubers mer eller mindre filmar allt de gör. De har alltid med sig kameran. När de kommer hem, redigerar de sina filmer och det tar säkert en stund. Själv hade jag aldrig kommit på tanken att filma mig själv. Dels har jag inget intressant att dela med mig av och sedan tycker jag inte om att se mig själv på film.

Brukar du se på youtubers/vloggar?

17 kommentarer:

 1. Åh, jag kollar aldrig på youtube. Jag har väldigt svårt för att se video över lag, alltså tittar aldrig på klipp på facebook/instagram/aftonbladet eller vad som helst. Jag tycker det är jobbigt, hah!

  SvaraRadera
 2. Det ska inte spela någon roll vilken ålder det är! :) Intressant till att hänga med dom i vardagen! :)

  SvaraRadera
 3. Nej det gör jag inte men kidsen kollar, främst Jocke och Jonna, men också många andra. Som mamma och lärare borde jag kanske uppdatera mig lite ...

  SvaraRadera
 4. Det gör jag väldigt ofta!

  SvaraRadera
 5. Jag följer några matvloggar, det gillar jag att titta på. Men inte resten. Jag har aldrig fastnat för det.

  SvaraRadera
 6. Jag kollar inte men borde göra det. Har ju en tonåring och som du säger, man hänger med om man själv kollar. Tack för duna tips.
  /P

  SvaraRadera
 7. Ja det händer, typ Therese Lindgren när hon förstorade läpparna med en sån där pump...haha. Och dottern har visat mig Kammi, jag gillar hennes sätt att redigera videos, hon är väldigt kul. Hennes mamma har också börjat :) Tips: https://www.youtube.com/user/filmklippkammi
  Dottern brukar dessutom filma ihop med sin BFF som har en "kanal". :) Tack för dina tips, ska kolla in.

  SvaraRadera
 8. Jag gillar också Jocke och Jonna :-D Kram

  SvaraRadera
 9. Spännande! Jag är 30+ och har inte heller fattat grejen med youtubers, men har en 11-åring som följer olika kanaler och ibland sitter och skrattar för sig själv åt det som visas. Tror att några av de som förekommer ovan är ansvariga för fnissandet :) Kanske skulle ta och ge det en chans jag med. Tack för tipsen :)

  SvaraRadera
 10. Tack snälla! Känns verkligen förjävligt :(

  SvaraRadera
 11. Jag är 30+ (32 för att vara exakt) och jag brukar också titta på YouTube. Jag tycker det är någon typ av blandning mellan fascinerande och roligt.
  Och som den kreativa själ jag är - en person som tycker om att prova på sådana här "nya" saker - blev jag nyfiken på hur det skulle vara att starta en egen kanal... min ålder till trots ;-)

  Pixelie heter min kanal på YouTube (tänkte att det kunde vara smart att använda samma som bloggen) :-)

  SvaraRadera